miercuri, 24 aprilie, 2024

De ce sunt periculoase dietele cu foarte putine calorii

Distribuie:

Publicat:

Aportul zilnic mai mic de 800 de kilocalorii se incadreaza la dietelesever hipocalorice urmate pentru a obtine o reducere sensibila a numarului de kilograme.

Depasirea acestei tinte este periculoasa prin pierderea excesiva de masa musculara. Aceasta poate produce efecte secundare severe – insuficienta cardiaca, de exemplu, potrivit conf. dr. Cristian Serafinceanu, medic primar de diabet, nutritie si boli metabolice, la Institutul Paulescu din Bucuresti, noteaza adevarul.ro. 

Din acest motiv, regimurile alimentare cu foarte putine calorii au nevoie de monitorizare speciala care sa includa printre altele, controlul functiilor cardiace si renale. Potrivit sursei citate mai sus, chiar si in conditiile unei monitorizari eficiente, pacientii au efecte adverse reversibile precum astenia, crampele musculare, intoleranta la frig, caderea parului, uscaciunea pielii si a mucoaselor. Un alt contraargument pentru aplicarea acestui tip de dieta este gradul redus de sustenabilitate: peste 75% din pacienti recastigand dupa un an mai mult de o treime din greutatea pierduta.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img