News Flash:

De ce sunt sanatoase fructele uscate?

2 Decembrie 2015
772 Vizualizari | 0 Comentarii
Prin uscare, fructele isi pierd o mare parte din vitamina C, dar si valorile nutritive. Insa beneficiile fructelor uscate sunt in faptul ca isi pastreaza integral nivelul de fibre si de fier. 

Caisele uscate, de exemplu, au continut ridicat de calciu, fosfor, potasiu, fier si zinc. Cinci caise proaspete contin aproimativ 75 de calorii si in jur de 15 grame de zahar. In plus, sunt dulci, aromate, pot inlocui un desert si alte dulciuri si dau senzatia de satietate, potrivit adevarul.ro.   

Pe de alta parte, aceeasi cantitate de caise uscate contin 313 calorii. Tot ca o comparatie, o caisa proaspata contine 90 de miligrame de potasiu, in schimb o caisa uscata are doar 40 de grame de potasiu. 

Merele uscate, fara adaos de zahar, sunt foarte bogate in fibre si potasiu: 150 de grame de mere uscate contin 387 de miligrame de potasiu (11% din doza recomandata zilnic). Merele sunt sarace in grasimi si au un nivel ridicat de fibre dietetice, aproximativ 8 grame din 150 de grame de mere, sau 30% din doza zilnica recomandata. 

Stafidele au un continut ridicat de vitamina B 6, de fier si potasiu. Sunt pline de fibre, 150 de grame de stafide continând 21% din cantitatea zilnica recomandata, aproximativ 5 grame. Insa aveti grija, o portie de stafide are 434 de calorii.

Prunele uscate pot reprezenta o sursa buna de fibre. Sunt bogate in vitamina D, potasiu, vitaminele B6 si A. O portie de prune deshidratate contine 418 calorii.   

Smochinele pot fi folosite in multe retete pentru produse de patiserie, in locul grasimii. Se poate inlocui jumatate din cantitatea de grasime recomanda cu piure de smochine. Smochinele uscate contin calciu, fibre, potasiu, magneziu, fier si vitamina K.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0910 (s) | 36 queries | Mysql time :0.014811 (s)