joi, 28 martie, 2024

De ce trebuie sa consumi aceste alimente impreuna

Distribuie:

Publicat:

Unele alimente au un continut mai mare de nutrienti atunci cand sunt asociate cu ceea ce trebuie. Ca sa furnizezi corpului substantele nutritive de care are nevoie iata cateva combinatii alimentare puternice pe care le recomanda nutritionistii:

1. Friptura de vita plus broccoli = fier cu vitamina C
Friptura de vita are un continut ridicat de fier, iar acesta se va absorbi mult mai usor atunci cand îl asociezi cu alimente bpgate în vitamina C. Broccoli aduce vitamina C, dar si sulforafan, o substanta care este recunoscuta pentru proprietatea sa anticancerigena.

2. Salata plus ulei de masline extravirgin = caroten cu grasimi sanatoase
Licopenul, betacarotenul si antioxidantii din salatele preparate din legume/verdeturi proaspete sunt absorbite într-o cantitate de ori mai mare atunci cand sunt asociate cu uleiul de masline extravirgin, care este bogat în acizi grasi omega-3.

10 alimente care dizolva depunerile de colesterol de pe artere

3. Orez salbatic plus usturoi = fier cu zinc
Corpul tau va absorbi o cantitate mai mare de fier si zinc, doua minerale care se gasesc din abundenta în orezul salbatic, daca adaugi usturoi atunci cand îl fierbi.

4. Capsuni plus fulgi de cereale integrale = vitamine din complexul B cu vitamina C
Vitaminele sunt absorbite mai usor atunci cand consumi capsunile împreuna cu fulgi de ovaz (secara, orz) si un iaurt degresat. Iata o idee excelenta pentru un mic dejun usor si vitaminizant.

5. Tofu plus ardei gras = fier cu vitamina C
Este o combinatie potrivita pentru cei care aleg un regim vegetarian sau vegan, deoarece fierul din tofu va fi mult mai usor absorbit atunci cand îl consumi cu ardei gras.Vitamina C din ardeiul gras favorizeaza absorbtia fierului din surse vegetale.

6. Varza plus somon = vitamina D cu grasimi sanatoase
Prin asocierea unor alimente bogate în vitamina D, precum varza, cu surse de grasimi sanatoase, cum ar fi somonul, pastravul sardinele, macroul, heringul este favorizanta absorbtia eficienta a vitaminei D.

7. Avocado plus rosii = grasimi sanatoase cu vitamina A
Grasimile bune din avocado ajuta ca vitamina A si licopenul din rosii (în special cele gatite) sa fie mult mai puternice si mai usor de absorbit pentru organism.

8. Unt de arahide plus banane = proteine cu carbohidrati
Este o combinatie alimentara perfecta dupa un antrenament la sala, furnizannd atat proteine necesare pentru tesutul muscular, cat si carbohidrati complecsi care furnizeaza energie.

9. Piperul negru plus curry/turmeric
Piperul negru contine anumite substante care favorizeaza o buna absorbitie a nutrientilor esentiali care se regasesc în pulberea de curry sau turmeric. Astfel combinate, puterea lor nutritionala este mult mai mare.

10. Ceai verde plus lamaie = antioxidanti
Este una dintre cele mai potrivite combinatii si se completeaza de minune. Vitamina C din zeama de lamaie intensifica absorbtia antioxidantilor din din ceaiul verde.

sursa:topsanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img