marți, 19 martie, 2024

De la fabrica de parchet din Vaslui, la Al-Jazeera

Distribuie:

Publicat:

 

S-a nascut la Vaslui, a absolvit liceul Anghel Rugina, a lucrat la o fabrica de parchet din Vaslui si acum este vedeta internationala la arabi.

 

Este doar o parte din povestea de viata parca desprinsa din scenariul unui film, a lui Sorin Furcoi, un alt vasluian de exceptie emigrat la arabi, in Qatar.

 

Imediat dupa terminarea liceului, Sorin a plecat la Iasi, la Facultatea de Mecanica, din cadrul Politehnicii. Cursurile nu l-au impresionat prea tare si din acest motiv a decis sa renunte si sa-si caute un loc de munca, in orasul natal.

 

A lucrat la o fabrica de parchet din Vaslui, insa nici acolo nu s-a acomodat si astfel a decis sa plece in Qatar. Avea sa se confrunte cu o alta lume, o alta cultura, limba si clima.

 

Avea la baza doar cateva cunostinte de limba engleza pe care nu le stia de la scoala, ci din melodiile trupelor AC/DC ori Guns n Roses ori de pe la documentarele National Geographic, pe care le savura de fiecare data cu placere.

 

Pentru urmatorii 9 ani s-a angajat ca agent de turism, timp in care a descoperit fotografia si alti ani de atunci incolo si i-a dedicat studiului fotografic.

 

Zece ani mai tarziu de la plecarea in Qatar a avut o tentativa de a se intoarce definitiv acasa, in Romania. Sorin nu si-a mai gasit insa locul aici si a decis sa se reintoarca in Qatar, unde in timp ce era fotograf freelance a aplicat pentru un loc de munca la diferite companii, printre care si Al Jazeera, care avea sa-l accepte.

 

Acum, vasluianul Sorin Furcoi este coordonatorul platformei Instagram al corporatiei media Al-Jazeera, pe care a preluat-o in decembrie 2017, dupa o indelungata perioada de experimente.

 

A reusit sa aplice o strategie de a creste numarul audientei feminine la postarile de pe instagram si sa creasca procentajul de la 10% la 25%.

 

Sorin Furcoi s-a nascut intr-o familie numeroasa, cu doua fete si un baiat, un tata ofer de camion, si o mama, profesoara. Acum, familia ii este Maria, sotia lui, cu care locuieste intr-un apartament cochet din Doha. Nu au copii insa le tine de urat de doi ani incoace, papagalul Richie.

 

Viseaza sa se intoarca in Romania, tara despre care spune ca a realizat de la distanta cat este de frumoasa, insa in care viata de zi cu zi nu este prea prietenoasa.

Sorin Furcoi, din Vaslui visa sa devina sofer, insa viata a avut alte planuri cu el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img