vineri, 19 aprilie, 2024

Decizia de ultima ora luata de ANAF

Distribuie:

Publicat:

Noile case de marcat vor putea fi achizitionate de anul viitor, urmand ca de la 1 ianuarie 2018 Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sa se conecteze la ele, conform informatiilor prezentate de presedintele institutiei, Dragos Doros.

“De la 1 ianuarie 2018 ne conectam cu casele de marcat. Anul care vine va incepe comercializarea caselor de marcat. Acesta a fost un proiect de suflet al meu, daca poti sa pui suflet in conectarea unor case de marcat la un server al ANAF, dar m-am implicat foarte mult, pentru ca legea e de doi ani si nu s-a intamplat nimic. Eu am investit mult efort si nervi ca sa se intample cat mai repede si sper ca specificatiile sa fie publicate in Monitor (Monitorul Oficial — n. r.) in cateva zile si apoi sa inceapa procedura tehnica de autorizare a modelelor care vor fi comercializate. Noi avem anul viitor niste calendare cu marii contribuabili, mijlocii si mici care trebuie sa se conecteze. Eventual, daca, dar eu nu vreau sa zic asta, dar daca se vor inregistra niste intarzieri decalam un pic calendarele ca sa fie pentru toata lumea normal. Dar eu nu vreau sa se intarzie”, a spus Dragos Doros, presedintele ANAF.

In ceea ce priveste inspectia fiscala, seful ANAF afirma ca inspectorii se duc in control prea tarziu si constata sume prea mari.

“Analizele noastre ne spun ca ne ducem in control prea tarziu, constatam sume prea mari, penalitatile care vin atasate sunt prea mari, iar activele nete pe care aplicam aceste sume suplimentare si penalitati sunt prea mici. Atunci rezulta insolvente si din aceste insolvente procentul de revenire in circuitul economic normal este de 3-4%, ceea ce este nemultumitor pentru noi. Ce ne-am dori noi ar fi sa ne ducem cat mai devreme, sa constatam sume mai mici pe active nete mai mari, mai usor de platit si companii care sa poata sa supravietuiasca”, a precizat el.

Potrivit acestuia, trebuie implementata o strategie de conformare, iar contribuabilii care nu vor sa plateasca taxe trebuie eliminati de pe piata cat mai repede.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img