sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Decizia luata de premierul Viorica Dancila dupa demisia lui Tudorel Toader

Distribuie:

Publicat:

Viorica Dăncilă a primit, joi seara scrisoarea prin care Tudorel Toader îşi anunţă demisia din funcţia de ministru al Justiţiei.  Deşi miercuri seara a trimis la Cotroceni solicitarea de revocare a lui Tudorel Toader, prim-ministrul Dăncilă a trimis preşedintelui Iohannis şi demisia ministrului Justiţiei.

Anterior, ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, și-a postat demisia pe pagina de Facebook, după un anunţ în acest sens făcut pe scările ministerului.

"Luând act de voința politică exprimată în cadrul Comitetului Executiv al PSD (CEX), în sensul retragerii sprijinului politic din calitatea de ministru al Justiției,

Luând act de decizia dumneavoastră de a transmite Președintelui României, domnului Klaus Werner Iohannis, solicitarea revocării din funcția de ministru al Justiției,

Luând act de voința dumneavoastră exprimată în cadrul întrevederii de astăzi, 18 aprilie 2019, la sediul Guvernului, în sensul depunerii demisiei din funcția de ministru al Justiției,

Cunoscând faptul că în procedura de remaniere guvernamentală, prim-ministrul are rolul decisiv,

Vă depun demisia din funcția de ministru al Justiției, urmând ca dumneavoastră să apreciați asupra destinației și utilizării acesteia.

Totodată, cunosc faptul că până la publicarea în Monitorul Oficial a decretului de numire a noului ministru al Justiției îmi revine obligația asigurării continuității activității la nivelul Ministerului Justiției.

Vă rog să primiți, Doamnă Prim-ministru, expresia înaltei mele considerații", se arată în demisia semnată de Tudorel Toader.

PSD a decis miercuri, în ședința Comitetului Executiv, retragerea sprijinului politic al ministrului Tudorel Toader.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img