luni, 18 martie, 2024

Decizia pe care o asteapta toti romanii: Ce va face Guvernul Dancila saptamana viitoare

Distribuie:

Publicat:

Decizia pe care o asteapta toti romanii va fi luata saptamana viitoare. Surse din Guvern au dezvaluit, pentru Bugetul.ro, ca Executivul va lua o hotarare importanta in zilele urmatoare. Concret, Guvernul Dancila va decide, saptamana viitoare, daca le va acorda romanilor prima minivacanta din 2019.
La 24 ianuarie, romanii sarbatoresc Ziua Unirii Principatelor Romane. In 2019, se implinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Acest eveniment istoric important este cunoscut si ca “Unirea Mica”. Unirea Principatelor Romane reprezinta un pilon de baza pentru infaptuirea statului national unitar roman. Acesta este zi libera legala.

De la regulile privind interdictia de a munci in zilele de sarbatoare sunt exceptati salariatii din unitatile sanitare si cele de alimentatie publica, scrie realitatea.net. Lor le este impusa munca in zilele de sarbatoare deoarece, in aceasta perioada, trebuie asigurata asistenta sanitara si aprovizionarea cetatenilor cu produse alimentare de stricta necesitate. Conform Codului muncii, salariatilor amintiti anterior „li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile”, iar in cazul in care, din motive justificate, acest lucru nu este posibil, „salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru”. Cum 24 ianuarie cade joi, Executivul ar putea decide ca si ziua de vineri, 25 ianuarie, sa fie libera.

Astfel, bugetarii si o parte dintre angajatii din privat s-ar putea bucura de o minivacanta de patru zile, in perioada 24-27 ianuarie 2019.
Potrivit surselor Bugetul.ro, o decizie in acest sens se va lua cu o zi sau doua inainte de 24 ianuarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img