News Flash:

DECIZIE CNCD: Elevii fara uniforma NU pot fi sanctionati

16 Ianuarie 2016
1265 Vizualizari | 1 Comentarii
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a stabilit ca sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma scolara, prin scaderea notei la purtare sau prin absenta nemotivata, este o forma de discriminare indirecta, chiar daca obligativitatea purtarii uniformei este prevazuta in regulamentul scolii, potrivit Mediafax.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a adoptat, miercuri, o hotarare prin care a stabilit ca se face o discriminare indirecta prin prevederile din regulamentul unei scoli gimnaziale din Bucuresti, potrivit carora este obligatorie purtarea uniformei scolare, iar nerespectarea acestei norme se sanctioneaza cu scaderea notei la purtare, masura care duce la pierderea dreptului la bursa, dar si cu trecerea absentei nemotivate pentru ziua respectiva, in conditiile in care acumularea absentelor nemotivate are ca efect exmatricularea elevului.

"Colegiul director a constatat ca scopul acestei prevederi este legitim, masura este adecvata si necesara, insa sanctiunile nu sunt proportionale cu scopul urmarit. Masura prevazuta de regulamentul scolar trebuie sa tina cont inclusiv de situatia persoanelor care fac parte din grupuri defavorizate si nu au posibilitatea financiara de a achizitiona uniforma scolara. Prin tratamentul diferentiat se incalca dreptul la educatie al copiilor apartinand grupurilor vulnerabile", arata CNCD intr-un comunicat de presa.

CNCD precizeaza ca scoala reclamata a fost amendata cu 1.000 de lei si i s-a recomandat modificarea regulamentului prin eliminarea masurilor discriminatorii.

Hotararea Colegiului director al CNCD a fost votata in unanimitate. Hotararea motivata va fi comunicata partilor, putand sa fie contestata la instanta de contencios administrativ. De asemenea, ea va fi comunicata, spre informare, Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

sibnet  | #4167
In alta ordine de idei, daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: sibnet@usa.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 24 queries | Mysql time :0.030226 (s)