vineri, 29 martie, 2024

Decizie radicală luată de Huawei! Ce a hotărat colosul

Distribuie:

Publicat:

Huawei Technologies a luat o decizie radicală! Colosul și-a înregistrat sistemul propriu de operare pe plan global pentru a nu mai depinde de sistemul Google, astfel  își va putea  dezvolta în continuare toate dispozitivele mobile și accesoriile.

HongMeng OS, sistemul de operare al Huawei, a fost dezvoltat încă din anul 2012, însă încă nu se știe dacă va purta acest nume pe plan internațional, și este dezvoltat având la bază AOSP sau nu.

Pe de altă parte Huawei Technologies va avea nevoie de mai mult timp pentru a deveni cel mai mare producător global de telefoane mobile inteligente, un obiectiv care iniţial ar fi urma să fie realizat în trimestrul patru din 2019, a afirmat marţi Shao Yang, director de strategie la divizia Huawei Consumer Business Group, într-un discurs rostit la expoziţia de tehnologie CES Asia, care se desfăşoară la Shanghai, transmite Reuters.

„Am fi devenit cei mai mari în trimestrul patru, dar acum simţim că procesul ar putea dura mai mult”, a declarat oficialul grupului chinez, fără a da amănunte suplimentare.

Conform datelor IDC, Huawei are o cotă de piaţă de aproape 30% pe plan global şi a livrat anul trecut 208 de milioane de smartphone-uri, din care jumătate pe pieţele din afara Chinei. Cea mai importantă piaţă a companiei pentru modelele premium este Europa.

În prezent, Huawei vinde aproximativ 500.000 – 600.000 de smartphone-uri pe zi, a estimat Shao Yang

Gigantul american Google, al cărui sistem de operare mobil Android echipează imensa majoritate a smartphone-urilor în lume, a anunţat recent că va începe să-şi suspende relaţiile cu compania chineză de telecomunicaţii Huawei, care face parte dintre cele considerate „riscante” de către Washington.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img