marți, 19 martie, 2024

Decizii IMPORTANTE in stabilirea BUGETULUI pe 2017

Distribuie:

Publicat:

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat ca bugetul Administratiei Prezidentiale, al Senatului si Camerei Deputatilor, precum si al SRI, SIE si al altor institutii, cu exceptia ministerelor, vor fi reduse cu aproximativ 20%, el aratand ca 2017 trebuie sa „chivernisim” mai bine banii.

“Am spus deja in campanie, si dupa alegeri, ca in afara de ministere – unde in functie de partea din program pe care trebuie sa o punem in aplicare, si vor primi banii pe programe – celelalte institutii, 18-19-20 de institutii, vor avea cu 19-20% mai putin. Eu am pus deja pe site proiectul de buget pentru Camera deputatilor cu 19% mai putin. Limitele de buget le vor primi toate aceste institutii – cu 20% mai putin”.

Intrebat care sunt institutiile ce vor primi bugete reduse cu 20%, Dragnea a raspuns: „Administratia prezidentiala, Senatul, Camera, SRI, SIE, Curtea de Conturi, alte institutii in afara ministerelor, care nu produc”.

Vezi si:LOVITURA pentru Klaus Iohannis! Salariul Presedintelui, injumatatit

„Este un an in care trebuie sa chivernisim mai bine fiecare banut. Cred totusi ca putem in aceste institutii sa ne restrangem putin pentru ca se poate. Daca suntem mai economi si mai gospodari, se poate”, a adaugat Dragnea.

Calendarul adoptarii noului buget va fi urmatorul:

– 19 ianuarie – prima lectura in sedinta de guvern

– 20-22 ianuarie – ultimele discutii cu institutiile

– 23 ianuarie – sedinta speciala de guvern pentru adoptare

– 25 ianuarie – inceputul procedurii in Parlament

– 27 ianuarie – adoptat de legislativ, gata pentru promulgare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img