marți, 19 martie, 2024

Declaratie SOCANTA a unui fost sef de la ANRP: “Dosarele astea au ajuns sa acopere rahaturile DNA”

Distribuie:

Publicat:

DNA a reintrat in forta in fostii conducatori ai ANRP, iar fostul vicepresedinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa, a fost chemata, joi, la DNA pentru a i se aduce invinuirile intr-un nou dosar, aceasta fiind acuzata de abuz in serviciu in legatura cu despagubirile acordate referitor la un teren din Capitala. Ea sustine ca aceste dosare au scopul de a acoperi ”rahaturile DNA”.

Da, e altul (…) Nu ni se spune ce am incalcat, incercam de doi ani de zile sa aflam ce am incalcat, ni se spune ca s-a supraevaluat ceva. Acum s-a supraevaluat un alt teren in Bucuresti, in centru. Dosarele aceastea au ajuns sa acopere rahaturile pe care le face DNA-ul. Dragi cetateni, probabil, cei care stati in Piata Victoriei, ati luat despagubiri. M-am saturat sa ma duc in instanta si sa explic ca nu am luat niciun leu de la nimeni, ca nu cunosc pe nimeni dintre cei carora le-am dat despagubiri. Eu o sa fac plangeri penale si sesizari procurorilor care nu inteleg sa isi faca treaba exact cum scrie in lege. In total, valoarea terenului, in Bucuresti, in 2008, e ceva, doua milioane de euro. S-au ales suprafetele cele mai mari sau cele mai bine plasate si au inceput sa aduca niste indivizi care lucreaza la DNA sa spuna: «uitati de preturi am gasit noi in cartea funciara». In baza unor protocoale secrete, intra in baza de date de la ANCPI (Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara -n.r.), gasesc tranzactii cu preturi foarte mici si spun: «uitati cat era pretul in Bucuresti in 2008». Mie imi spun in dosarul celalalt ca pretul era in 2008, 75€/ mp? Pai il cumpar acum. Niste indivizi, pe care nu ii cunosteam, ne-am dus sa ii imbogatim, nu stim ce lege am incalcat, ce atributii aveam sa verificam rapoartele de evaluare si de ce m-as fi priceput eu care sunt jurist, la evaluare. Asta este mafia ANRP pentru ca m-am saturat sa aud la televizor ca sunt o mafioata. Abuz in serviciu, cica cu folos pentru altul ca l-am imbogatit eu pe individul asta de care nu am auzit in viata mea“, a declarat Ingrid Mocanu, fost vicepresedinte ANRP, la DNA.

Aceasta a mai spus ca prejudiciul in dosar este aproximativ un milion de euro, dar ca “toate dosarele astea sunt facute la fel.” La sediul DNA a ajuns joi dimineata si fostul deputat Theodor Nicolescu, care a anuntat ca are calitatea de suspect.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img