marți, 19 martie, 2024

Declaratie SOCANTA facuta de Vladimir Putin: “Structurile anti-coruptie din tarile estice sunt MANIPULATE”

Distribuie:

Publicat:

In anumite tari din Europa de Est vedem ca au aparut asa numitele comitete anti-coruptie, al caror scop real este de fapt ingerinta in politica interna a acestor state, a declarat presedintele Federatiei Ruse, intr-o stranie alocutiune.

Contrar anumitor tari occidentale, Rusia nu-si va permite niciodata sa creeze comitete anti-coruptie in scopul de a manipula sfera politica”, a declarat marti, presedintele Vladimir Putin, in timpul unei reuniuni a colegiului procurorilor Parchetului General al Rusiei, informeaza Sputnik, citat de National

Putin nu a oferit alte detalii despre aceste ”comitete” si nici daca ele sunt asociate- dupa cum rezulta din doscursul sau-  structurilor de lupta impotriva coruptiei din tarile Europei de Est, cum ar fi Directia Nationala Anticoruptie din Romania.

Tot el al continuat, straveziu, aratand ca respectivele ”comitete” au fost impuse de Occident iar deseori ele nu sunt ”utilizate in domeniul vocatiilor lor directe, ci pentru a influenta politicile interne”.

Oare aveti la cunostinta ca anumite tari care aspira la leadership-ul international sau, ca sa fiu mai precis, pretind suprematia globala, au inceput sa introduca practica crearii asa ziselor comitete anti-coruptie-organe de putere paralele?”.

O aluzie la Statele Unite si mai stravezie.
Pentru tarile din estul Europei care au iesit de sub tutela sovietica, lupta anticoruptie a reprezentat un angajament major pe care au trebuit sa si-l ia pentru a deveni membre NATO si a Uniunii Europene. A fost cazul si Romaniei, unde, dupa 1989, diplomatii americani care s-au succedat la Bucuresti au avut la unison acelasi discurs: trebuie consolidat sistemul de legi astfel incat lupta anticoruptie sa mearga inainte. Invocand ”consolidarea aliantei si parteneriatului strategic”.

Deseori diplomatii americani au fost acuzati in Romania ca isi depasesc prerogativele si dau lectii de stat de drept.

”Bineinteles, in Rusia nu va fi creat asa ceva, dar in anumite tari din estul Europei aceste structuri au fost deja infiintate. Dar, pentru a garanta interesele cetatenilor trebuie sa fii: a-extrem de cinstit, b-eficace in domeniul luptei anticoruptie si in lupta contra violarii legilor, in sensul cel mai larg al acestui termen”, a mai declarat Vladimir Putin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img