miercuri, 24 aprilie, 2024

Delgaz Grid investeste 31 milioane lei in judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Delgaz Grid, un important distribuitor integrat de gaze naturale si electricitate, modernizeaza statiile de transformare Husi, Stanilesti, Vetrisoaia, Falciu si Murgeni, prin inlocuirea unor echipamente de inalta si medie tensiune. 

Investitia este cofinantata din Fondul European de Dezvoltare Regionala cu aproximativ 19,5 milioane de lei, precum si cu aproximativ 3,5 milioane de lei de la bugetul national. 

Lucrarile vor avea o durata de patru ani si au ca obiectiv principal cresterea sigurantei preluarii energiei electrice produse din resurse regenerabile prin deducerea numarului de intreruperi, diminuarea cantitatii de energie electrica nelivrata si reducerea costurilor de mentenanta a retelei de distributie. 

Totodata, calitatea serviciului de distributie va fi imbunatatita pentru peste 40.000 de clienti care sunt alimentati din statiile incluse in proiect. 
Inca din anul 2012 au fost implementate cu succes patru proiecte cu finantare europeana, altele cinci fiind inca in derulare, vizand continuarea investitiilor in modernizarea retelei de electricitate, montarea contorizarii inteligente, formarea resurselor umane si securitatea cibernetica a sistemului de distributie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img