marți, 19 martie, 2024

Dennis Rodman, cel mai bun prieten american al lui Kim Jong-Un, vorbeste despre BUTONUL NUCLEAR: Mesaj pentru omenire

Distribuie:

Publicat:

Amenintarile cu razboiul intre Coreea de Nord si Statele Unite sunt un ”spectacol”, iar ”nimeni nu sta cu degetul pe butonul” nuclear, a dat asigurari marti pentru AFP fostul baschetbalist american Dennis Rodman, care se prezinta atat ca un prieten al lui Kim Jong-un, cat si al lui Donald Trump.

In trecere prin Beijing, unde asteapta un ipotetic permis special pentru a se duce din nou la Phenian, excentricul fost star al Chicago Bulls spune ca spera sa poata ”reduce presunea” intre cele doua tari, ai caror lideri se ameninta reciproc cu razboiul si cu anihilarea nucleara. Pentru a face acest lucru, el isi propune sa organizeze un meci de baschet la Beijing intre nord-coreeni si jucatori veniti din teritoriul american Guam, o insula de la Pacific situata in apropiere, pe care Phenianul a amenintat-o cu o salva de rachete, scrie news.ro.

In contextul in care liderul nord-coreean este un impatimit al baschetului, o asemenea intalnire ar arata ca nu exista ”vreo ura” intre cele doua tari, spune fosta glorie a baschetului american. Dennis Rodman ar fi, potrivit anturajului sau, singura persoana din lume care este prietena in acelasi timp cu Kim Jong-un si cu presedintele american Donald Trump. El a participat, pe cand acesta din urma era animator de reality show, la emisiunea "The Celebrity Apprentice".

Cei doi lideri ”sunt acelasi gen de om”, noteaza fostul baschetbalist. ”Adora controlul”. Dennis Rodman a fost cel putin de cinci ori la Phenian.

In ultima sa vizita, in iunie, el nu a fost primit de Kim Jong-un, insa s-a intalnit pe indelete cu el in precedentele vizite.

Liderul nord-coreean si starul baschetului au cantat rock'n'roll, au ”fumat trabuc” si, bineinteles, au jucat baschet, deoarece Kim ”traieste si respira pentru baschet”, da asigurari Rodman.

”UN TIP DIN SECOLUL AL XXI-LEA”

Cel mai puternic om de la Phenian si-a luat prietenul pe insula sa si in statiunea sa de schi si i-a dat voie sa o tina pe fiica sa, un bebelus pe atunci, in brate.

Kim Jong-un ”este un tip din secolul al XXI-lea” care este obligat sa mearga pe linia trasata de ”tirani” ca tatal sau si bunicul sau, analizeaza baschetbalistul.

”I-ar placea probabil sa faca multe lucruri pozitive, (dar) structura sistemului nu-i permite (…). El vrea sa declanseze acest declic, care i-ar permite poporului sau sa fie mai liber”, spune el.

Coreea de Nord, pe care Kim o conduce cu o mana de fier, si-a accelerat programul nuclear si balistic, multiplicandu-si testele si tirurile de rachete cu obiectivul de a fi in masura sa comita un atac pe intregul teritoriu continental al Statelor Unite. Washingtonul a reinscris in noiembrie Nordul pe lista sa neagra a ”statelor care sustin terorismul”, evocand ”asainate in teritoriu strain”.

Seulul a acuzat Phenianul ca s-a implicat in asasinarea, in februarie, in Malaysia, a fratelui vitreg in exil al lui Kim Jong-un, Kim Jong-nam, foarte critic la adresa regimului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img