vineri, 29 martie, 2024

Depravatul Grigori Rasputin. Călugărul ce i-a umilit pe Romanovi

Distribuie:

Publicat:

Depravatul Grigori Rasputin. Rasputin a fost un călugăr rus ce a avut o mare influență asupra familiei ultimului țar al dinastiei Romanov. Data de naștere a lui Rasputin nu este cunoscută cu certitudine, cea mai des amintită fiind cea de 10 ianuarie 1869.

Este cunoscut pentru rolul important pe care la purtat în viaţa tarului Nicolae al II-lea.

Depravatul Grigori Rasputin. Călugărul ce i-a umilit pe Romanovi

Grigori Rasputin s-a făcut celebru prin beţiile, certurile şi petrecerile cu femei uşoare. Pentru o perioadă a trăit la o mănăstire din zonă. Imediat după aceasta experitena şi-a însuşit indentitatea de stareţ..

Duşmanii acestuia au susţinut mereu că acesta făcea parte dintr-o sectă interzisă ce-şi exprima fervoarea religioasă prin orgii nocturne

Rasputin avea reputația că păstrează cutii cu părul virginelor cu care a a avut relații intime. Când casa în care a locuit a fost dărâmată în 1977, autoritățile au dezgropat câteva cutii cu păr îngropate în grădină.

Lucrul acesta pare să fie în concordanţă cu filozofia specifică nelegiuitului călugăr. Rasputin spunea că izbăvirea vine doar din comiterea păcatului, urmată de căinţă.

Şi-a luat o soţie, care i-a născut patru copii

Grigori a avut patru copii alături de soţia sa, doi băieţi şi două fete. Unul dintre băieţi a murit de mic, iar altul era debil mintal. Imediat ce a devenit o persoană influentă la Curte, autointitulatul stareţ şi-a adus cele două fiice la Sankt Petersburg.

În 1903, când a venit pentru prima dată în Sankt Petersburg, s-a prezentat părintelui Ioan din Kronstadt, cel mai respectat cleric din oraş, drept un păcătos pocăit

Părintele Ioan şi alţi preoţi au fost impresionaţi de umilinţa şi sinceritatea lui Rasputin, ca şi de calitatea sa de predicator. Acesia l-au folosit pentru a se adresa ţărănimii analfabete din Rusia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img