vineri, 26 aprilie, 2024

Deputat britanic: Romanii nu sunt in stare sa utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul capsunilor

Distribuie:

Publicat:

Owen Paterson este un deputat conservator britanic, fost secretar de stat in ministerul Agriculturii in guvernul David Cameron, tatal si mama Brexit-ului.

Paterson este conservator, desi ar putea fi la fel de bine si conserva, daca analizam afirmatiile facute la conferinta "Leave means leave", in care a incercat sa ofere o motivatie revenirii Marii Britanii la statutul de insula in afara Europei.

"Cei mai suparati oameni pe care i-am intalnit la DEFRA ( Departamentul pentru Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale – N.R.) erau cultivatori de fructe si legume afectati de neaplicarea Sistemului pentru sezonieri in agricultura care le permitea bulgarilor si romanilor sa beneficieze de cazare si mancare pentru o perioada limitata, in timpul sezonului, dupa care sa revina in tarile lor. Este vorba de o activitate calificata: te trezesti, culegi capsuni, nu ai voie sa ii strivesti. Poate ca romanii si bulgarii  nu sunt in stare sa utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul capsunilor; britanicii nostri nu ar face-o", au fost vorbele cu care si-a iluminat Owen Paterson auditoriul, printre care se afla si premierul britanic Theresa May. 

Cu siguranta mintea lui Peterson e prea ingusta sa priceapa faptul ca bunastarea Europei Occidentale este datorata in mare parte si pietei de desfacere est-europene, pe care au acaparat-o cu produse surogat, dupa prabusirea comunismului, ca niste adevarati salvatori ai unui neo-colonialism corporatist.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img