marți, 19 martie, 2024

Deputatul husean Aurel Caciula: “Termenul pentru obtinerea autorizatiilor in caz de incendiu a fost prelungit pana pe data de 30 septembrie”

Distribuie:

Publicat:

Deputatii au votat marti, 23 mai, Ordonanta de Guvern 17/2016 cu amendamentele de rigoare, ce presupune obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu pana la data de 30 septembrie 2017. Actul normativ mai prevede ca beneficiarii, care au depus pana la data de 30 septembrie 2017 documentatia pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu sau au proiecte in avizare pentru finantare, sa fie exceptati de la aplicarea amenzilor, daca termenul de conformare nu depaseste 31 decembrie 2017. Camera Deputatilor este for decizional.

Despre acest lucru vorbeste deputatul Aurel Caciula, din cadrul Partidului Social Democrat – filiala Husi:

“Am reusit astazi, alaturi de colegii mei deputati, sa stabilim de comun acord majorarea perioadei in care se va putea obtine o autorizatie de securitate la incendiu. Prin OG 17/2016 cu amendamente, votata, marti, 23 mai, termenul de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu se prelungeste pana la data de 30 septembrie, acest lucru atragand dupa sine si reducerea costurilor pentru intocmirea documentatiei. Majorarea perioadei in care un beneficiar poate obtine o autorizatie de securitate la incendiu implica si reducerea numarului de solicitari de autorizare respinse pentru neconformitati, proprietarii reusind sa efectueze constructii de calitate, negrevate de presiunea timpului”, a declarat Aurel Caciula, deputat PSD HUSI.

“Prin prorogarea acestui termen se urmareste stabilirea unui termen care sa faca posibila conformarea de catre toti beneficiarii in ceea ce priveste obligatia de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu, reducerea riscului inregistrarii unui volum mare de solicitari inainte de expirarea termenului prevazut de legislatia in vigoare, reducerea riscului de nerespectare a termenelor de emitere a avizelor/autorizatiilor de securitate la incendiu de catre beneficiarii care nu s-ar incadra in termenul actual, reducerea costurilor pentru intocmirea documentatiilor, realizarea unor documentatii si lucrari de constructii de calitate, negrevate de presiunea timpului, reducerea numarului de solicitari de autorizare respinse pentru neconformitati”, se arata in ordonanta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img