vineri, 19 aprilie, 2024

Deputatul Petru Movila cere demisia urgenta a ministrului Sanatatii: “Medicii de familie sunt bataia de joc a ministerului”

Distribuie:

Publicat:

Deputatul Petru Movila, din partea Partidului Miscarea Populara (PMP) Iasi, cere premierului Mihai Tudose sa il demita pe Florian Bodog din functia de ministru al Sanatatii. Acesta argumenteaza afirmatiile sale cu situatia de criza in care se regaseste sistemul de sanatate romanesc. 

"Criza prin care trece medicina de familie este doar din vina ministrului Sanatatii, Florian Bodog, girata de Guvernul Tudose. Dupa un an de promisiuni si acorduri incheiate intre MS si medicii de familie nu s-a rezolvat nimic si nu se intrevede nicio rezolvare. Medicii de familie au fost mintiti, pacaliti, ba chiar aratati cu degetul ca fiind responsabilii pentru problemele din sistemul de sanatate. Medicii de familie si medicii din ambulatoriu sunt in continuare bataia de joc a ministerului Sanatatii. Salarizarea diferentiata a medicilor din sistem a facut ca medicina de familie sa ramana Cenusareasa sistemului de sanatate. Bodog nu a rezovat nimic si nu mai poate ramane ministrul Sanatatii. Trebuie un ministru responsabil si un Guvern care sa faca ceea ce trebuie in sanatate pentru sanatatea romanilor. Ne trebuie o noua politica, o noua lege a sanatatii care sa prevada finantarea corecta a sistemului de sanatate, salarii corespunzatoare pentru medici si respectarea drepturilor pentru pacienti. Domnule Bodog, la revedere! Domnule prim-ministru faceti urgent ceva pentru medicina de familie. Incepeti prin a numi un ministru al Sanatatii pentru sanatatea noastra, a tuturor", a conchis Movila.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img