marți, 19 martie, 2024

Deputatul Solomon din PSD Vaslui cu atitudinea suburbana, huiduit de 1 Decembrie,revine : “Nu trebuie sa fii fan Hohenzollern in tara asta. Eu sunt fan Cuza”

Distribuie:

Publicat:

 

Dupa ce cu ocazia manifestatiilor de 1 Decembrie din municipiul Bârlad a tinut o alocutiune in care a interpretat istoria dupa bunul plac, deputatul PSD Adrian Solomon insista in a-si mentine afirmatiile.

 

Luat la intrebari de jurnalisti cu privire la declaratiile facute in Ziua Nationala, Adrian Solomon a concluzionat ca a facut acele afirmatii pentru ca asa a vrut. "Ca asa vreau eu! E interzis in tara asta sa declari ceva?"

 

Totul vine la doua zile dupa ce de 1 Decembrie, Adrian Solomon a spus ca natiunea este cea care l-a facut intregitor pe Regele Ferdinand.

 

Acesta spune ca a fost un noroc faptul ca Regele Ferdinand s-a aflat de partea castigatoare a Primului Razboi Mondial, caci putea la fel de bine sa si piarda.

 

Intrebat de ce a minimalizat rolul regelui care a condus de fapt tara catre Marea Unire, Solomon in replica spune ca "Rolul sau a fost cel de a ne directiona catre alianta castigatoare a razboiului, invingandu-se pe el era convins ca putea castiga razboiul. Acum… putea sa si piardă. Norocul este un factor pozitiv in istorie… Nu era un rol determinant pentru ca factorii sunt multipli si toti pot sa duca la un rezultat pozitiv sau negativ. Bun, nu trebuie sa fii fan Hohenzollern in tara asta", a continuat acesta aratand ca el este fan al lui Alexandru Ioan Cuza.

 

Mai mult decat atat, gafa monumentala facuta de deputatul vasluian este aceea in care a declarat ca isi doreste ca peste 100 de ani Romania sa fie condusa de un etnic roman, nu de unul german, cum a fost cazul la Marea Unire si cum de altfel este si in prezent.

 

Intrebat despre familia Hohenzollern, deputatul spune ca este "un episod al istoriei …. nu neaparat cel mai inaltator" si drept exemplu de astfel de moment spune ca este Stefan cel Mare.

Absolvent de istorie, Solomon a devenit celebru în 2012, cand l-a amenintat pe fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu ca ar putea avea soarta lui Aldo Moro, premier italian asasinat in anii 80 de extremistii de stanga.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img