joi, 28 martie, 2024

Descoperire spectaculoasa facuta in Scotia

Distribuie:

Publicat:

Descoperire spectaculoasă făcută în Scoţia. Cercetătorii de la ORCA au făcut o descoperire cu totul şi cu totul remarcabilă.

Aceştia au găsit nouă pietre sculptate cu forme umane în Scoţia. Sculpturile au o vechime de 4.000 de ani, însă arheologii nu au identificat scopul acestora.

Descoperire spectaculoasă făcută în Scoţia

Sculpturile, cu o înălţime de 50 de centimetri, au fost găsite în interiorul unei structuri formate din trei morminte, în timpul unor lucrări de infrastructură. Săpăturile realizate ulterior de arheologi au dus la identificarea altor opt scultpuri.

Scopul structurii rămâne necunoscut. Arheologii susţin că aceasta era importantă pentru comunitatea care a ridicat-o.

Cercetatoriii nu pot spune cu exactitate dacă au fost sculptate pentru a reprezenta anumiţi oameni sau erau o reprezentarea abstractă.

Unele statui seamănă foarte mult cu copurile umane. Arheologii se declară uimiţi de această descoperire, dat fiind faptul că, în general, statuile cu forme umane sunt foarte rare în Arhipelagul Orkney.

Vă reamintim că în această lună va fi expusă în premieră prima statuetă de tip Venus din România.

Artefactul a fost descoperit la Piatra Neamţ şi este realizat din gresie şi bine conservată după cum susţin specialiştii.

Statueta a fost descoperită în această vară într-o aşezare paleolitică din Piatra Neamţ. După rezultatele de la laboratoarele de specialitate s-a dovedit că aceasta are o vechime de 17.000 de ani,

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img