vineri, 29 martie, 2024

Desfasurare impresionanta de forte in fata Tribunalului din Constanta! Sunt audiati martori in dosarul cocainei de 650 milioane de dolari – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Desfasurare impresionanta de forte astazi, in fata Palatului de Justitie din Constanta. Mai multe echipe de mascati din cadrul Structurilor Asociate pentru Masuri de Securitate Speciale din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor au fost desfasurare in afara si in interiorul sediului Tribunalului. Totul deoarece astazi sunt audiati mai multi martori din cadrul unui dosar de mare risc. Acesta vizeaza o captura record de 2,5 tone de cocaina, in valoare de aproximativ 625 milioane de dolari, drogurile fiind descoperite la sfarsitul lunii iunie 2016 intr-un depozit de Eforie Sud.
Potrivit unui comunicat dat publicitatii de procurorii DIICOT la vremea respectiva,
“in perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Mimoun Kaabouni impreuna cu inculpatii Narvaez Ramon Diego, cetatean columbian, si cu Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas si Miceika Tadas, cetateni lituanieni, au initiat si au constituit un grup infractional organizat, pe care ulterior l-au si sprijinit prin actiuni distincte, in scopul savarsirii de infractiuni de trafic international de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantitati de cocaina din Columbia in Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului Romaniei) si trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, detinerea si manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul Romaniei, in vederea transportarii ulterioare a acestora in tari din Europa de Vest)“.

“Astfel, in perioada aprilie – iunie a anului 2016, impreuna cu inculpatii anterior mentionati, au introdus in Romania, prin Portul Constanta, fara drept, cantitatea de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaina, prin disimularea acestor droguri in spatii special amenajate ale unor containere (introduse in Romania prin utilizarea, ca paravan, a unor operatiuni de import – export de aproximativ 320 de tone de banane din Columbia in Romania).

Tot astfel, in perioada 21.06.2016 – 29.06.2016, activitatea infractionala a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, in sensul ca, impreuna cu inculpatii Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas si Miceika Tadas, a incercat sa scoata din Romania, fara drept, cantitatea totala de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaina provenita din Columbia, droguri ce urmau a fi directionate catre Europa de Vest“, conform DIICOT.

“Pentru extragerea drogurilor, inculpatii au inchiriat un depozit pe raza localitatii Eforie Sud, desfasurand aceste activitati la data de 27/06.2016 si la data de 29.06.2016, orele 20.00, moment in care procurorii DIICOT, impreuna cu ofiteri din cadrul DCCO, au descins la acest imobil, procedandu-se astfel la constatarea in flagrant a infractiunilor de trafic international de droguri de mare risc si trafic intern de droguri de mare risc“.

 

“In paralel, in data de 29.06.2016, inculpatul Mimoun Kaabounim, zis «Rocky», a fost retinut de catre autoritatile spaniole in timp ce incerca sa paraseasca teritoriul Spaniei, pe aeroportul din Malaga, in vederea solutionarii propunerii de arestare preventiva formulate de catre procurorii DIICOT. Valoarea de piata a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro“, au conchis procurorii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img