marți, 19 martie, 2024

Detalii de ultima ora despre incinerarea lui Andrei Gheorghe. Cum va decurge totul: „Corpul va asezat pe un grilaj si…” Ce spune Biserica Ortodoxa Romana despre asta

Distribuie:

Publicat:

Sambata, la Institul de Medicina Legala din Bucuresti, trupul jurnalistului Andrei Gheorghe va fi incinerat, conform propriei dorinte pe care familia a ales sa o respecte. Conform canoanelor bisericii ortodoxe, nu va avea insa parte de o slujba religioasa.

Intr-o interventie in cadrul unei emisiuni de televiziune cunoscutul preot ortodox Visarion Alexa a precizat faptul ca ”Biserica Ortodoxa Romana respecta intotdeauna «decizia fiecarui om», insa, in conformitate cu propriile invataturi si deciziile Sinoadelor sale din 1928, 1933 si 2012, nu se va oficia nicio slujba religioasa la inmormantare si nici pomenirile“.

”Invatatura Bisericii Ortodoxe refuza incinerarea. Niciun preot nu poate participa la un ceremonial de incinerare, pentru ca e interzis. Nici slujbele de pomenire nu se fac. Probabil ca familia va dori sa faca slujba de pomenire dupa incinerare. Se respecta decizia omului”, a mai spus preotul.

Aseara, familia jurnalistului a publicat un mesaj prin care a anuntat cand vor avea loc funeraliile lui Andrei Gheorghe, dar si cand pot admiratorii sai sa-si ia adio de la el. Anuntul a fost facut chiar pe pagina de socializare a realizatorului TV.

„Salutare Natiune! Fiul tau Andrei a plecat dintre noi, a plecat asa cum a venit, ca o explozie care nu stie sa ceara voie la nimic. Fiul tau Andrei a fost si fiu rispitor si cel mai blajin crestin. Fiul tau nu s-a temut sa fie liber, sa spuna ce crede, sa traiasca cum crede. Si-a iubit copiii, familia, si femeile, radio-ul, tv-ul, presa scrisa si online-ul, filmele si toate manifestarile culturale inteligente. Iubea si stiinta sau poate mai degraba o respecta, nimic din ceea ce merita nu a scapat neiubit de Andrei. Si da, stia sa certe pe masura iubirii sale, putea certa de la cel mai mic puradel pana la tine, Natiune. Certa somand o schimbare, nu-i facea placere, spera ca ceilalti sa inteleaga, sa evolueze, sa creasca, chiar si impotriva dorintei sau putintei lor. Asa era el, Natiune, fiul tau Andrei, iubitul meu barbat, minunatul lor tata, si senzationalul vostru coleg mai mare, dar nu atat de mare incat sa fi trebuit sa plece… Statea prost cu rabdarea, s-a grabit….

Va puteti lua ramas bun de la Andrei Gheorghe, joi 22 Martie si Vineri 23 Martie, la Galeria Möbius, Str Mendeleev D.I. nr 2, Sector 1, Bucuresti. Dorinta exprimata in nenumarate ocazii a fost ca la moartea sa fie incinerat. Asadar, incinerarea are loc Sambata 24 martie, la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici, ora 10 a.m,” a scris familia jurnalistului pe pagina sa de Facebook.

 

Astfel, familia jurnalistului va respecta dorinta lui Andrei, pe care si-a exprimat-o de mai multe ori pe parcursul vietii. Acesta spunea ca nu are nicio legatura cu relegia sau biserica.

„Necredinta mea este decizia mea personala, este rezultatul unei minti pe care altii ar putea sa o numeasca excesiv de rationala, altii ar putea spune ca e aspra si rece. Eu nu sunt nici agnostic, eu nu sunt nici ateu. Eu nu cred. Eu sunt un mare necredincios”, a spus Andrei Gheorghe la un moment dat reprezentantilor mass-media, potrivit libertatea.ro.

Trupul lui Andrei Gheorghe va fi depus joi 22 – martie si vineri – 23 Martie, la Galeria de Arta Contemporana Möbius din strada Mendeleev D.I. nr. 2, Sector 1, Bucuresti.

Trupul jurnalistului va fi depus la ora 11,00 la capela crematoriului si, dupa o mica slujba urmata de momentul despartirii de familie si de prieteni, Andrei va fi coborat in sala cuptoarelor, potrivit libertatea.ro. Corpul va fi scos din cosciugul care va fi doar inchiriat si asezat pe un grilaj si bagat in cuptor.

Costurile unei incinerari ajung la suma de 900 de lei, in care sunt incluse depunerea la capela si o urna clasica neagra in care va fi depusa cenusa defunctului. Sicriul este inchiriat separat de la firma de pompe funebre cu sume care pornesc de la 250 de lei (sicriu fara capac) si pot ajunge si la 1.500 de lei. Dupa ceremonie, cosciugul inchiriat este returnat firmei de pompe funebre.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img