vineri, 29 martie, 2024

Detalii incendiare din dosarul lui Vasile Blaga! Cum se folosea de pilele chestorului IPJ Bijor pentru a-si repara bolidul

Distribuie:

Publicat:

Rechizitoriul intocmit de procurorii DNA Oradea in dosarul in care chestorul de politie Liviu Popa, fostul sef al IPJ Bihor, alti politisti cu functii importante, dar si judecatorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor, au fost trimisi in judecata arata nereguli importante in sistem, scrie presa nationala.

Profitand de functia de conducere pe care o avea, chestorul Liviu Popa, fostul sef al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bihor, si-a permis sa-si trimita propriul autoturism la reparat in service, dar si masinile altor apropiati printre care se afla politicianul Vasile Blaga, fara a plati reparatiile, conform rechizitoriului procurorilor DNA.

Citeste si: Razboi TOTAL in PNL! Vasile Blaga ATACAT dur din interior

In anul 2008, Varga Zoltan Andras, administratorul service-ului Tophaus Impex Oradea, a participat la o licitatie pentru atribuirea serviciilor privind reparatia autoturismelor marca straina apartinand IPJ Bihor, contractul fiind incheiat pe o perioada de 9 luni. Potrivit administratorului, aceea a fost singura procedura de achizitie publica organizata de IPJ Bihor cu privire la atribuirea serviciilor de reparatie a autovehiculelor.

In continuare, autoturismele IPJ Bihor au fost reparate la acest service, iar din primavara lui 2015, si cele ale sefului institutiei, autoturismul sotiei acestuia, dar si cel al lui Vasile Blaga. Procurorii anticoruptie arata ca valoarea acestor reparatii a fost de aproape 9.000 de lei.

In primavara lui 2015 in service ajungea autoturismul BMW apartinand sotiei sefului IPJ, Viorica Popa. Astfel au fost efectuate reparatii la electromotor in valoare de 336 de lei. Trei luni mai tarziu au fost efectuate noi reparatii la acelasi autoturism, constand in inlocuirea filtrelor de polen, combustibil, aer, ulei, schimb ulei motor, inlocuirea placutelor de frana si a senzorului, in valoare totala de peste 1.100 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img