vineri, 29 martie, 2024

Detalii mai putin cunoscute din viata lui Iulius Cezar

Distribuie:

Publicat:

Detalii mai puţin cunoscute din viaţa lui Iulius Cezar. Deşi Iulius Cezar este un nume mare în istoria Romei, acesta nu a fost susţinut de o înfăţişare pe măsură.

Împăratul avea o chelie care îl complexă în ciuda reuşitelor sale militare şi politice care îl urcaseră în ierarhia Romei. Toate aceste lucruri ar fi trebuit să-i ofere o suficientă doză de încredere în propria persoană. Aşa încât a încercat să o ascundă în toate felurile posibile.

Detalii mai puţin cunoscute din viaţa lui Iulius Cezar

Serviciul militar satisfăcut în Asia Mică pe când era doar un soldat în mulţimea de alţi tineri trimişi de Roma la asedierea unor cetăţi răzvrătite în fata romanilor.

Aceasta circumstanţă l-a pus în situaţii dificile în care a dat dovadă de atât de mult curaj încât a fost răsplătit cu distincţia Corona Civică. Coroana de ghinda era una dintre cele mai înalte distincţii ce puteau fi acordate militarilor fără rang de comandant.

Coroana pe care avea să o poarte ori de câte ori avea ocazia la întâlnirile publice de la Roma, scriu cei de la ştiaţi.că.

A fost apoi avocat, talentul său oratoric şi determinarea în condamnarea guvernatorilor acuzaţi de corupţie şi înşelăciune aducându-i faima.  Acest lucru i-a permis să avanseze rapid pe treptele politicii. A fost numit rând pe rând chestor, magistrat, guvernator şi consul. La 40 de ani deţinând cel mai înalt post din Roma.

Printre onorurile primite de către Iulius Cezar pentru succesele sale, mai ales cele militare pe plan extern, s-au numărat titlul de “imperator”. Aceasta din urmă a fost bine primită de către Cezar. Avea posibilitatea să-şi acopere chelia despre care consideră că nu-i face onoare. Noul imperator avea s-o poarte pentru tot restul vieţii sale, atât în cursul activităţilor din cadru privat cât mai ales cele publice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img