marți, 19 martie, 2024

Detalii nebanuite cu privire la Arsenie Boca au iesit la iveala

Distribuie:

Publicat:

Parintele Arsenie Boca a fost deshumat. Unul dintre ucenicii sai spune tot. Preotul Petru Vamvulescu scoate la iveala amanunte nestiute si terifianrte. Cum i-a fost scos trupul din mormant lui Arsenie Boca? Preotul a asistat la momente esentiale din viata lui Arsenie Boca, de dupa pedepsirea sa prin caterisire.

„Trebuie sa va marturisesc ca in noaptea aceea parintele m-a chemat tainic si pe mine ca sa fiu de fata ca martor la dezgroparea lui care s-a facut la lumina lumanarii si a lunii. Am baut apa scoasa din mormant, am sarutat sfintele oase si capul inmiresmat. L-am tinut in mainile mele tremurand”, a marturisit ucenicul Sfantului Ardealului, potrivit spynews.ro.

Cine este Arsenie Boca

Arsenie Boca, parinte ieromonah, teolog si artist plastic ortodox roman, a fost staret la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si apoi la Manastirea Prislop, unde datorita personalitatii sale veneau mii si mii de credinciosi.

Arsenie Boca nu a fost doar un staret plin de har la care toti credinciosii veneau sa ceara indrumare, ci si un personaj foarte incomod pentru regimul politic din Romania anilor 60. Motiv pentru care angajatii Securitatii l-au urmarit pas cu pas timp de mai multi ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img