vineri, 19 aprilie, 2024

Detaliu socant legat de Legea vanatorii. Nimeni nu a sesizat acest aspect

Distribuie:

Publicat:

Chestiune atroce legata de Legea vanatorii, un aspect pe care nimeni nu l-a sesizat.

Legea vantatorii si protectiei fondului cinegetic vine cu un detaliu important pe care nu l-a sesizat nimeni. Practic, ciobanii sunt obligati sa-si omoare cainii pentru ca nu le-a fost dat un termen astfel incat acele patrupede sa moara de batranete. Este inuman sa pui ciobanul sa-si omoare cainele credincios care ani de-a randul si-a facut datoria.

Oierii au iesit in strada

Mii de crescatorii de oi au protestat la Parlament fata de Legea vantatorii si protectiei fondului cinegetic recent adoptata de parlamentari care stabileste numarul exact de caini pe care il pot avea la stana, in functie de forma de relief unde merg cu turmele la pascut.

Ciobanii sunt nemultumiti si ca noua lege le interzice sa iasa la pasune intre lunile decembrie si aprilie, ceea ce, spun ei, le-ar aduce pagube insemnate. Oierii au incheiat marti seara protestul din fata Palatului Parlamentului, dupa semnarea unui protocol intre Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor, Ministerele Agriculturii si Mediului si Federatia Agrostar, protocol care parafeaza modificarea unor articole din Legea Vanatorii.

Citeste mai multe pe dcnews.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img