sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Detii CTRL-ul in viata reala? Apeleaza la cateva scurtaturi!

Distribuie:

Publicat:

Dacă ar fi atât de simplu…dar mai apar și valori |x|cu modul, pentru că nu cunoști niciodată adevărata origine a necunoscutei x.
CTRL în era digitală, e deținut de alte forțe. Să vedem cum aplicăm sau adaptăm comenzile de CTRL și alte scurtături în viața reală.

Escape
Când dorești să ieși dintr-o situație care nu-ți este favorabilă sau te aflii într-un spațiu fără ieșire, ai cam căuta tasta de ESCAPE.Însă, tot ce reușești să faci este să te împotmolești de CAPE
Shift
Ce bine ar fi, dacă am putea schimba subiectul conversației cu un simplu SHIFT.
Ctrl+ Alt
Când vrei să ai la dispoziție și alte alternative. Dorești să faci lucrurile ALTfel, ALTceva etc. Controlează schimbarea.
Ctrl+ T
Nu putem controla timpul, dar putem controla trecerea noastră prin timp. Sunt momente în care ai doar un singur tab deschis: prezentul, însă există momente când ai dori să faci un salt la tab-ul din trecut sau să sari câteva în viitor.
F5
Gândurile te suprasolicită, primești advertisment: Error memory. Simți nevoia să dai un refresh. Să vezi lucrurile mult mai clar, decât la prima afișare. Poate ți-au scăpat ceva detalii, în momentul în care ți-a apărut un pop-up și ți-a blocat vederea. Un RFSH de memorie, poate ține sub control situația.
Ctrl+ V
Prea mult “PASTE” în mediul online. A zis cineva paste? Nu, mulțumesc.Acum sunt la dietă.În viața de zi cu zi, l-am folosi pentru a mai “lipi” câteva kilograme sau pentru a mai adauga anumite “artificii” pe care nu le deținem. Însă, uităm că trucul nu rezistă prea mult, iar la prima ploaie se dezlipește, ca și eticheta, de altfel.

Ctrl+ D
Viața e construită din momente. Repetate, reinventate, dar trăite cu aceeași intensitate.Sunt momente, pe care ai dori să le revezi, măcar în memorie. Așa că dai un CTRL+ D și afișezi o listă cu toate “bookmark-urile” de peste ani, chiar și lista cu favorite.
SHIFT + Backspace
Știi acele conversații lungi, unde simți că pierzi firul poveștii. Ai activa SHIFT+ Backspace pentru a derula la momentul în care s-a produs acea “întrerupere”…de ritm, de rațiune, logică sau ce vrei tu.
Ctrl + , Ctrl –
Sunt momente în care simți că deții controlul suprem (+) și altele în care te simți neputincios în fața vieții. (-). Alteori, într-un context dat, apelezi la zoom pentru a vedea în profunzimea problemei și la micșorare când dorești să ai privirea de ansamblu.
Ctrl+ Z
Se mai întâmplă să-ți dorești să anulezi totul pe ultima sută de metri? Da și mie! Hai, recunoaște! Da nu Z la nimeni…rămâne între noi. Totuși, parcă ai anula și ultimul mesaj trimis, nu alta, dar realizezi că nu merită și îi dai direct Ctrl+ Shift( Delete) fără “recovery”. Ce e șters, dispărut să rămână. Aa…acum am înțeles de ce nu te-am văzut la petrecerea de aseară, ți-ai dat Ctrl+ Z .Nu de alta, dar nu te potriveai în peisaj. Știi ce zic? Ca piesele Tetris…daca not fit in the shape.

Space
Când ai nevoie de spațiu, dar nu știi cât. Poate fi un rând, un paragraf sau o pagină întreagă. Însă, se mai întâmplă, să ai tot spațiul din lume și să te simți stingher sau înconjurat.Deci, faceți loc.

Letter+Caps lock

În ultimul timp, te cam dai mare pe net. Ia verifică, nu cumva ai rămas cu tasta Caps Lock activată? Nu știu pe ce caracter ai rămas blocat, dar eu zic, să-ți revii cât mai repede.Sper că n-am nimerit într-un moment, când ești cu capsă pusă. Îmi dau eu, undo, înainte să rămân hashtag blank.

Enter
O opțiune necesară pentru fiecare nou venit în viața ta. Ar trebui să-i pui parolă sau mai de actualitate, amprentă facială sau vocală. Așa știi că mai salvezi locuri în agenda vieții și nu le ții ocupate pentru alții, care chiar își doresc să facă parte din viața ta. Bine că există și buton de Exit.Pe care ușă? Ușa sufletului, ușa inimii sau pe scurtătură.Tu alegi.

E posibil dacă intri pe ușă, să ieși pe fereastră. Așa că nu le uita deschise.

Mai cunoști și tu altele? Surprinde-ne într-un comentariu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img