joi, 18 aprilie, 2024

Deutsche Bahn i-a convins pe sindicalisti sa renunte la greva: ‘Argumentele’ au fost insa costisitoare

Distribuie:

Publicat:

Deutsche Bahn (DB) şi sindicatul din domeniul transporturilor EVG au ajuns la un acord privind disputa lor salarială, la câteva zile de la greva care a provocat haos în Germania, transmite DPA, potrivit agerpres.ro.

 

EVG şi operatorul feroviar german au stabilit până în iulie 2020 o creştere a salariilor de 6,1% pentru angajaţii DB şi o plată excepţională de 1.000 de euro (1.130 de dolari).

Greva de luni a angajaţilor din sectorul feroviar a dus la întreruperea circulaţiei trenurilor pe toate liniile principale şi pe liniile regionale din Germania. Mişcarea de protest a venit după ce sindicatul s-a retras de la negocierile salariale cu Deutsche Bahn deoarece oferta salarială era prea scăzută. EVG solicitase o majorare salarială de 7,5% pentru cei aproximativ 160.000 de angajaţi.

Negociatorul şef al EVG, Regina Rusch-Ziemba, a descris rezultatele celor patru zile de negocieri din Berlin ca "un succes din toate punctele de vedere".

La fel de entuziasmat a fost şi şeful resurselor umane de la DB, Martin Seiler, care a afirmat: "Concluzia reprezintă un indiciu important al modului în care ne apreciem angajaţii şi un mare pas înainte spre un salariu şi un mediu de muncă mai modern".

Deutsche Bahn ar trebui să angajeze 19.000 de muncitori în acest an pentru a-i înlocui pe cei din generaţia baby boomers care ies la pensie. Aceasta după ce în ultimii cinci ani a angajat peste 60.000 de noi muncitori. Iar acest program de recrutări nu se va opri în viitorul apropiat, având în vedere că 44% din angajaţii companiei de căi ferate germane au o vârstă de peste 50 de ani, iar 28% au peste 55 de ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img