joi, 28 martie, 2024

DEZASTRU la Tulcea! INCENDIU puternic la societatea de transport public din municipiu! Parcul de autobuze pentru transport in comun, distrus in proportie de 50 la suta

Distribuie:

Publicat:

Pompierii intervin, vineri dimineata, pentru a stinge un incendiu puternic izbucnit la societatea de transport public din Tulcea, unde 15 din cele 27 de autobuze au ars, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 09:22  Mai mult de 50 la suta din parcul de autobuze destinat transportului in comun a fost distrus in urma incendiului care a izbucnit vineri dimineata. 15 din cele 27 de autobuze au ars, iar autoritatile se gandesc la solutii pentru a nu fi perturbata activitatea, transmite corespondentul MEDIAFAX

Directorul societatii de transport public, Daniel Balan, a declarat, vineri dimineata, corespondentului MEDIAFAX, ca flacarile au distrus, in total, 15 autobuze si un microbuz, societatea putandu-se baza acum numai pe 12 autobuze.

„A afectat grav activitatea de transport public. Mai putem asigura cam jumatate din capacitatea de transport”, a spus directorul Daniel Balan.
Balan a prezitat ca autobuzele erau garate pentru iarna, iar cele care mai sunt operationale au scapat pentru ca erau parcate afara.
„Erau garate acolo pentru cand se anunta temperaturi scazute. Celelalte aflate afara nu au mai avut loc inauntru”, a mai spus Balan.

Potrivit directorului, pentru a suplimenta parcul auto pentru perioada urmatoare se gandeste sa inchirieze niste autobuze, cel mai probabil din Constanta.

De asemenea, focul a distrus si hala de reparatii a societatii, astfel ca nu se mai pot face revizii sau reparatii.
Balan a mai declarat ca, pentru moment, nu se cunoaste cauza izbucnirii incendiului si nu are o evaluare a pagubelor, dar ca acestea „sunt foarte mari”.

El a fost completat de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, care a spus ca autobuzele ramase au iesit pe traseu de la ora stabilita, pentru a nu-i tine in statii pe oamenii care trebuie sa mearga la munca, iar singura posibilitate pentru ca in urmatoare luni sa aduca transportul public de persoane la normal este de a inchiria autobuze.

„Am vorbit deja la Constanta, pentru a vedea daca cei de acolo ne pot ajuta, daca au ceva mijloace de transport suplimentare pentru a le putea inchiria. Deocamdata, pentru urmatoarele doua – trei luni este singura posibilitate pentru a intregi parcul auto. Nu avem alta solutie. Pe urma vom mai vedea”, a declarat primarul Constantin Hogea.
O hala intreaga a ars ca o torta, peste 80 de pompieri luptandu-se cu focul timp de aproximativ cinci ore. Militarii au trebuit sa actioneze cu grija sporita pentru ca exista si pericol de prabusire a acoperisului, grinzile de sustinere fiind afectate. S-a intervenit, in total, cu noua autospeciale cu apa si spuma si un efectiv de 84 de pompieri, fiind chemata de acasa o tura intreaga a detasamentului din tura libera.

De asemenea, intre autospeciale au intervenit si de la statiile de pompieri de la Babadag si Macin. Din hala cuprinsa de foc au fost evacuate 27 de butelii de oxigen si patru butelii GPL.

La ora transmiterii acestei stiri focul nu a fost stins complet, intervenindu-se pentru lichidarea catorva focare sporadice.

Purtatorul de cuvant al ISU Tulcea, Florentin Daciu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca in incendiul de la societatea de transport public au ars 13 autobuze si 3 au fost scoase din garaj.

„Incendiul a fost anuntat de un paznic. Au ars 13 autobuze, am evacuat 3. Intervenim cu peste 80 de pompieri, cu 9 autospeciale. Au fost, de asemenea, evacuate 25 de butelii de oxigen si 3 de gpl”, a spus Daciu.

Potrivit acestuia, exista perocol de prabusire a acoperisului, intrucat grinzile de sustinere nu mai sunt sigure.

Incendiul a fost anuntat in jurul orei 4.

Deocamdata nu se cunoaste cauza izbucnirii focului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img