marți, 19 martie, 2024

DEZASTRU pentru romani: Ministrul britanic de Interne a anuntat, in Parlament, ca se va pune CAPAT libertatii de circulatie a cetatenilor comunitari

Distribuie:

Publicat:

Ministrul britanic de interne, Sajid Javid, a declarat miercuri în faţa parlamentului de la Londra că acordul privind Brexitul convenit cu UE va pune capăt libertăţii de circulaţie a cetăţenilor comunitari în Regatul Unit şi va permite ''controlarea'' imigraţiei, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

În intervenţia sa în Camera Comunelor, în a doua zi de dezbateri asupra acordului şi declaraţiei politice privind Brexitul convenite cu UE şi asupra cărora deputaţii britanici se vor pronunţa prin vot pe 11 decembrie, ministrul Sajid Javid a mai spus că până la finele lunii decembrie guvernul condus de Theresa May va publica o ''carte albă'' în care vor fi oferite detalii despre viitoarea lege privind imigraţia pe care o va elabora executivul de la Londra.

Această lege, a indicat Sajid Javid, va pune capăt oricărei priorităţi pentru cetăţenii Uniunii Europene în faţa altor naţionalităţi. ''Acordul (privind Brexitul) ne va permite crearea unui sistem care nu este construit pe legile europene şi care va funcţiona numai pe baza interesului naţional'' al Regatului Unit, a precizat el.

''Libertatea de circulaţie (pentru cetăţenii comunitari) se va termina. În viitor, decizia cu privire la cine vine în Regatul Unit va reveni exclusiv Regatului Unit'', a asigurat ministrul britanic de interne.

Parlamentarul laburist Chuka Umunna s-a plâns în timpul dezbaterilor din Camera Comunelor că deputaţii nu vor putea vedea respectiva ''carte albă'' înaintea votului din 11 decembrie şi a atras atenţia că planurile definitive ale guvernului, inclusiv cele legate de imigraţie, s-ar putea schimba în funcţie de ce se va stabili la negocierile cu UE cu privire la relaţia post-Brexit.

Premierul Theresa May a declarat în noiembrie că lucrătorii imigranţi din Uniunea Europeană care vin în Marea Britanie nu vor mai putea 'să sară peste rând' după Brexit, formulare pentru care însă ea apoi şi-a exprimat regretul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img