vineri, 26 aprilie, 2024

Dezbaterile din comisii, la modificarile Codului Fiscal, amanate cu o saptamana

Distribuie:

Publicat:

Comisia economica din Senat a amanat marti avizarea proiectului de lege pentru aprobarea OUG privind modificarea Codului Fiscal, o decizie similara urmand sa ia si Comisia de buget, care este comisie raportoare.

 Decizia luata de membrii Comisiei economice a fost ca avizul sa fie dat martea viitoare, presedintele comisiei, liberalul Daniel Zamfir, invocand necesitatea unei dezbateri la care sa participe si reprezentantii mediului de afaceri.

Prezent la sedinta Comisiei economice, social-democratul Eugen Teodorovici, presedintele Comisiei de buget din Senat, a precizat ca raportul va fi adoptat in sedinta de saptamana viitoare.

Potrivit celor doi, intalnirea cu reprezentantii mediului de afaceri va avea loc, cel mai probabil, luni, in paralel cu sedinta de plen a Senatului.

 Liberalul Daniel Zamfir a depus doua amendamente, unul care prevede ca firmele cu o cifra de afaceri mai mica de un milion de euro vor avea de ales intre a plati impozit de 16% pe profit sau a plati un impozit de 1% pe cifra de afaceri. Cel de-al doilea amendament prevede ca modificarile la Codul Fiscal, prevazute de ordonanta de urgenta a Guvernului, vor intra in vigoare la sase luni, nu de la 1 ianuarie 2018, cum prevede OUG.

sursa:mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img