sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Dezinfectie performanta in Spitalul „Elena Beldiman” Barlad – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul Municipului Barlad, av. Dumitru Boros, informeaza ca, in scopul reducerii riscurilor de contaminare a personalului medical cu noul coronavirus, din fonduri de la bugetul local a fost achizitionat pentru Spitalul Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad un performant dispozitiv de dezinfectie.

Acesta poarta denumirea de Robot de Dezinfectie „Hyperlight”, utilizeaza becuri ce emit radiatii ultraviolete iar prin actiunea acestora micro-organismele patogene sunt omorate in maximum 15 minute. Hyperlight poate dezinfecta toate suprafetele critice intalnite in mediul spitalicesc, cum ar fi marginile si panourile paturilor la nivelul sectiunii capului si picioarelor, monitoarele de functii vitale, ventilatoarele mecanice, injectomatele, infuzomatele, suporturile pentru perfuzii, intrerupatoarele electrice, prizele, manerele de la usi, geamuri si orice alta suprafata a oricarui obiect ce intra in contact cu bolnavul. La nivel national, aparate similare mai exista doar in 12 spitale mari, insa el este folosit intensiv de state precum China (50 de unitati), Spania, Portugalia, Taiwan, Filipine sau Danemarca.

„Eforturile nostre sunt indreptate, evident, si spre eliminarea tuturor riscurilor de infectare a personalului medical, aflat in prima linie in aceasta perioada grea. Acest robot inteligent distruge efectiv orice infectie care ar putea afecta sanatatea oamenilor, plecand de la noul coronavirus si ajungand sa elimine in totalitate riscul ca cineva sa plece din spital cu alte infectii. Valoarea dispozitivului este de 270.000 lei iar achizitia fost posibila cu sprijinul membrilor Consiliului Local Municipal Barlad, care au votat favorabil propunerea de a dota spitalul nostru cu un astfel de aparat”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img