miercuri, 24 aprilie, 2024

Dezvaluiri cutremuratoare din interiorul Facebook! O fosta angajata a spus lucrurilor pe nume

Distribuie:

Publicat:

Din exterior, a lucra la Facebook pare cumva Raiul pe pamant. Companie mare, celebra, cu sanse mari de progres si salarii consistente plus alte beneficii deloc de neglijat. Pentru unii acest vis a devenit realitate, insa acum il descriu mai degraba ca pe un cosmar. O tanara care a primit un job in interiorul organizatiei patronata de Mark Zuckerberg descrie experienta avuta ca fiind una foarte toxica. Povestea ei a aparut in publicatia The Guardian.

Sarcina ei in cadrul diviziei de “Trending” era sa aleaga ce link-uri sa apara in caseta „trending” a Facebook. „In fiecare zi, analizam sute de subiecte (sau cuvinte cheie), despre care Facebook imi spunea ca sunt in tendinte pe platforma. Apoi, alegeam o poveste, compuneam un titlu si un scurt rezumat care apareau in caseta”, marturiseste tanara.

Fosta angajata spune ca in departamentul in care lucra tronau favoritismul, sexismul si intimidarea. Mediul de munca devenise inconfortabil, angajatii erau nervosi, deprimati si nu aveau dreptul sa isi exprime opiniile. Parerile femeilor erau ignorate si nu li se recunosteau meritele si competenta in solutionarea problemelor, spune fosta angajata. “Am constatat ca, atunci cand raportam o problema sau o discrepanta, raportul meu nu era luat in considerare. Numai ca atunci cand un barbat facea acelasi lucru compania se mobiliza in a rezolva acele chestiuni. Aceasta ignorare era devastatoare. Am ajuns la un punct in care nici nu ma mai oboseam sa raportez probleme”, adauga ea, potrivit Business Magazin.

O femeie a raportat o problema cu pontarea la locul de munca, dar supervizorul sau a spus ca nu este nicio problema. Saptamana urmatoare mai multi angajati au semnalat faptul ca le lipsesc ore din program.

Afirmatiile acesteia sunt sustinute si de faptul ca din 2014 pana acum, 15 din cei 45-50 de angajati ai departamentului Trending si-au dat demisia, iar zece din 15 au fost femei. Salariile pentru asemenea pozitie se invarteau in jurul a 55.000 si 65.000 de lire pe an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img