News Flash:

DEZVALUIRI. Trafic de influenta si musamalizarea unor ilegalitati grave la PRIMARIA VETRISOAIA

25 Aprilie 2016
1427 Vizualizari | 0 Comentarii
Asa cum va promisesem, cotidianului BUNA ZIUA VASLUI revine astazi, 25 aprilie, cu dezvaluiri incredibile legate de activitatea edilului Puiu Vasile, in fruntea primariei Vetrisoaia. Potrivit unui raport intocmit de Curtea de Conturi a Romaniei si semnat inainte de a iesi la pensie chiar de catre celebrul Vasile Popa, directorul Camerei de Conturi Judetene, sunt constate zeci de abateri ale UATC VETRISOAIA. In baza prieteniei si amicitiei dintre edilul Vasile Puiu si Vasile Popa, cel din urma s-a deplasat personal la primaria vasluiana din comuna Vetrisoaia, pentru a ”certa” comisia care, potrivit surselor noastre, a depistat mult mai multe abateri decat cele care sunt in raport. Ba mai mult, edilul Vasile PUIU a primit un termen de 6 luni pentru a se pune la punct cu toate neregulile descoperite de comisia tinuta sub control de Vasile POPA.

Un raport al Curtii de Conturi, intocmit in urma unui control la Primaria Vetrisoaia, arata o sumedenie de nereguli descoperite aici de inspectori. Potrivit acestora, edilul Vasile Puiu, in timpul mandatelor sale de primar, a construit dupa bunul sau plac, s-a plimbat prin tara si straintate, si-a facut cadou terenuri si a vorbit la telefon, mult.

In capul listei care cuprinde investitiile facute in ultimii 5 ani, in localitatea Vetrisoaia, se afla o cladire fara destinatie care a costat peste 70.000 mii lei. Spunem fara destinatie deoarece respectiva cladire, se afla la margina unui sat, oarecum in camp. Constructia, finalizata in urma cu trei ani, se afla acum intr-o stare avansata de degradare, termopanele au fost distruse, iar interiorul a fost transformat de localnici in toaleta publica. Nici primarul si nici subordonatii sai, nu stiu sa spuna pentru ce a fost construita acea cladire.

O alta investitie a primarului din Vetrisoaia, Vasile Puiu este un grup sanitar construit in in curtea unei unitati de invatamant inchise. Toaleta de cativa metri patrati a costat  100.000 de lei. Nu a fost folosita de elevi, iar in acest moment se afla in paragina. Grupul sanitar este dotat cu chiuveta, desi, paradoxal, satul nu are o aductiune de apa.

Edilul Vasile Puiu, mai este acuzat de Curtea de Conturi ca si-a insusit aproape 1.200 de  litri  de benzina 

Acelasi primar care inca nu este cautat de DNA pe acasa a avut tupeul falsifice un documente pentru a fura 36 de metri de invelitoare pe care a folosit-o dupa bunul sau plac. Vorbim despre reabilitarea sarpanta a primariei, unde s-au facut documente de cheltuieli cu invelitoare pentru 266 de mp, iar in realitate s-a acoperit 230 de mp, devizul de oferta si situatia de lucrari fiind supraevaluate.

Inspectorii Curtii de Conturi il mai acuza pe primar ca a folosit banii insitutiei pentru a se plimba in Italia, ocazie cu care si-a decontat din bugetul public cheltuieli  de transport pentru 4400 km si diurna 35 euro/zi. Potrivit angajatilor din primarie, edilul a fost insotit peste hotare de o persoana de gen femnin. Si nu era sotia acestuia.

Nu in ultimul rand, pentru a beneficia de telefoane de ultima generatie, edilul a facut periodic abonamente la retelele de telefonie mobila. Respectivele abonamente nu au ajuns sa fie utilizate, dar s-a platit pentru ele aproape 4000 de lei. Astfel el si femeile apropiate au putut opera in voie pe retelele de socializare.

Vasile Puiu a fost acuzat de ANI ca a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa si penala, precum si pe cel privind infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. In exercitarea atributiilor de serviciu, edilul incheiase doua contracte privind inchirierea unei suprafete agricole intre Consiliul Local Vetrisoaia si Asociatia Crescatorilor de Animale (ACA), asociatie la care el era actionar majoritar.

Vasile Puiu este un traseist politic, un personaj care s-a plimbat de la un partid la altul, in functie de propriile interese. A ajuns primar pe listele PNL. In perioada in care liberalii s-au aflat la guvernare, Puiu, a primit fonduri pentru numeroase investitii in Vetrisoaia, dar cu toate acestea, comuna arata ca dupa bombardament. Nu sunt drumuri, aductiuni cu apa sau canalizare. Dupa ce liberalii au plecat de la guvernare, a sters-o si Puiu la PSD. Un personaj care ani de zile a pupat mana celor de la PNL si s-a milogit pentru fonduri, sta acum la coada carutei PSD. De aici i-a venit si protectia Curtii de Conturi. Inspectorii care l-au controlat nu l-au si amendat. Acum edilul mai vrea un mandat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018982 (s)