joi, 25 aprilie, 2024

DEZVALUIRI ULUITOARE! Klaus Iohannis a ordonat inceperea operatiunii de “curatire totala a sistemului”

Distribuie:

Publicat:

Presat de alegerile prezidentiale care sunt la o aruncatura de bat, presedintele Klaus Iohannis ia masuri de ultima ora pentru a se asigura ca se poate inhama la o astfel de competitie. Jurnalistii de la National scriu ca Iohannis a decis ca viitoarea perioada sa fie una a schimbarii in ceea ce priveste conducerea serviciilor.

“Odata cu marea intoarcere din concediu, s-a intrat in linie dreapta cu ultimele analize care trebuie finalizate pana pe data de 15 septembrie si pe baza carora Klaus Iohannis va lua deciziile finale cu privire la schimbarile pe care le va opera in continuarea operatiunii de curatire totala a sistemului. (…) Presedintele Romaniei este mai hotarat ca oricand ca de aceasta data sa mearga pana la capat cu „resetarea” serviciilor secrete si instalarea la carma lor a unor adevarati profesionisti din interior, asa cum deja se intampla la STS sau SRI”, scrie jurnalistul Catalin Tache.

Jurnalistul sustine ca inlocuitorii actualilor sefi de structuri “vor da liber” la declansarea unor anchete interne de proportii, anchete care s-ar finaliza, in unele cazuri, chiar si cu dosare penale.

“Incepand cu data de 4 septembrie, la nivelul directiilor de analiza informativa se lucreaza din greu la punerea cap la cap a tuturor informatiilor privind aspectele halucinante dezvaluite despre structuri ca SPP, DGIA, DGPI sau chiar SRI, cu toate ca situatia s-a lamurit deja in mare masura, in vederea creionarii unui punct de vedere oficial care, dupa stiinta noastra, ar urma sa fie inaintat presedintelui Romaniei pana pe data de 15 septembrie. Asa ca sunt zile de foc, in care disperarea sefilor de structuri vizati de aceste verificari interne fara precedent creste cu fiecare incercare esuata de a interveni pentru „schimbarea macazului”, asa cum, s-a intamplat de atatea ori pana acum.”, mai scrie jurnalistul.

“(…) Informatiile obtinute atat din interior, dar si din „surse deschise” si chiar „surse alternative” sunt puse cap la cap de oameni nu doar apropiati presedintelui, dar si cu o vasta experienta in efectuarea unor analize pragmatice si impartiale se va vedea cat de curand. Efectele analizei finale urmand sa fie unele pur si simplu devastatoare, care vor duce la o restructurare din temelii a unei bune parti din sistem.”, conchide Catalin Tache.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img