sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Dialog spumos intre Traian Basescu si Marcel Ciolacu : ‘NU mai vorbiti de mascarada! PSD a dat jos doi premieri! vs. Un succes extraordinar’

Distribuie:

Publicat:

Dialog spumos între președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și fostul șef de stat, Traian Băsescu! În contextul în care Klaus Iohannis a anunțat, marți seara, că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat, Traian Băsescu l-a rugat pe Marcel Ciolacu să nu mai vorbească în termeni de „mascaradă” deciziile luate de Președinție -PNL pe alegeri anticipate, pentru că PSD a fost partidul care și-a dat jos doi premieri: Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. În replică, Marcel Ciolacu i-a adus aminte lui Traian Băsescu că, în 2009, în calitate de președinte l-a respins pe Klaus Iohannis pentru funcția de premier, cel din urmă având o majoritate în Parlament.

Vă prezentăm mai jos dialogul dintre Traian Băsescu și Marcel Ciolacu, de la TVR1.

Traian Băsescu: Dl. Ciolacu, cred că ați înțeles că sunt adeversarul sau sunt împotriva acestei proceduri declanșate târziu în ideea anticipatelor ,când îți mai rămân trei luni până la alegeri. Totuși, marea rugăminte, nu vorbiți dvs.de mascaradă, pentru că vă amintesc de guvernul Grindeanu și Tudose. Vi i-ați dat jos singuri! Sunteți două echipe de care nu vreau să vorbesc…două echipe care ați făcut cam același lucru!

Marcel Cioalcu: Dl. președinte, eu mi-am asumat trecutul și nu sunt ipocrit! Am fost primul care am spus că cea mai mare greșeală politică făcută de PSD a fost înlăturarea guvernului Grindeanu prin acea formă. Dar vă reaminteasc că dvs. l-ați respins pe actualul președinte al României, el având o majoritate. Dvs. ați creat acest precedent!

Traian Băsescu: Dl. Ciolacu, vă explic!

Marcel Cioalcu: Nu, nu trebuie să îmi explicați mie. Eu v-am spus cine a creat acest precedent.

Traian Băsescu: Eu nu văd niciun precedent aici, pentru că dvs. aveați o majoritate declarată, nu una probată. Până la urmă, s-a demonstrat că s-a putut așeza o majoritat fără dvs.!

Marcel Cioalcu: Nu ați mers pe spiritul Constituției!

Traian Băsescu: Nu a contestat nimeni că actele mele nu fost neconstituționale.

Marcel Cioalcu: Corect! Greșeala lor!

Traian Băsescu: Și v-aș mai spune ceva! Atunci dl. Iohannis reprezenta PSD. Cum ați ajuns să fiți atât de urâți de Președinte? Atât de nedoriți!

Marcel Ciolacu: Și dvs. ați ajuns să faceți parte din guvernul Ludovic Orban! Și să-l susțineți și să-l votați.

Traian Băsescu: Și vă spun, dl Cioalcu, că PMP va susține oricând un Guvern liberal, și nu unul PSD.

Marcel Cioalcu: Vă urez succes în continare. Ați avut un succes extraordinar și cu Guvernul Orban.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img