joi, 25 aprilie, 2024

Dieta australiana anti-imbatranire: cele mai puternice alimente care lupta impotriva efectelor trecerii timpului

Distribuie:

Publicat:

Dincolo de creme si alte produse scumpe care ne promit reducerea ridurilor, alimentele consumate sunt extrem de importante in lupta impotriva efectelor imbatrinirii. Un nutritionist australian a facut o lista a celor mai importante alimente cu efect antioxidant.

Lupta impotriva factorilor nocivi care duc la imbatranirea prematura nu se rezuma doar la folosirea unor produse care intarzie aparitia ridurilor. Conform oamenilor de stiinta, o influenta importanta o are dieta si alimentele anti-imbatranire pe care le consumam, scrie dailymail.co.uk. Potrivit nutritionistului australian Melanie McGrice, pielea, parul si unghiile sunt in mare masura afectate de ceea ce mancam. „Dieta noastra are un impact semnificativ asupra pielii noastre si a efectului de imbatranire, atat in interior cat si in exterior“, explica McGrice. Nutritionistul recomanda limitarea consumului de alcool pentru a mentine pielea tanara si elastica. „Alcoolul este un diuretic puternic care deshidrateaza pielea. Cu cat consumam mai putin alcool, cu atat pielea va arata mai bine. Daca alegeti sa cosumati alcool, incercati sa va limitati la un pahar si asigurati-va ca va hidratati cu multa apa“, spune McGrice.

Alimente care lupta impotriva imbatranirii

Cartofi dulci Cartofii dulci au un indice glicemic scazut si sunt o sursa excelenta de vitamina A. Lipsa acesteia face ca pielea sa devina aspra si uscata.

Usturoi Usturoiul este excelent in procesul anti-imbatranire deoarece creste fluxul de sange si ajuta pielea sa straluceasca. Acesta contine un antioxidant numit allicin care ajuta la combaterea radicalilor liberi (poluare, fum, soare), cei mai mari dusmani ai pielii.

Spanac Spanacul este o alta sursa bogata de vitamine A si C.

Peste Pestele gras, cum ar fi somonul, este una dintre cele mai bogate surse de Omega 3. Pe langa faptul ca este extrem de benefic pentru inima si sanatatea mintala, acesta asigura si stralucirea pielii si a parului.

Varza Kale Este bogata in carotenoizi, substante care impiedica degradarea colagenului odata cu varsta. „De asemenea, fructele si legumele sunt extreme de benefice pentru productia de colagen. Merele s-au dovedit a fi unele dintre cele mai bune alimente pentru productia de colagen. Acestea au un indice glicemic scazut, sunt excelente pentru productia de colagen si pot fi o gustare sanatoasa, care ne ajuta sa evitam tentatiile dulci“, mai spune nutritionistul.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img