marți, 19 martie, 2024

Dieta care curata organismul de colesterol

Distribuie:

Publicat:

Aceasta dieta de detoxifiere este excelenta daca vrei sa scapi de colesterolul negativ din organism. Vezi ce pasi trebuie sa urmezi.
Daca vrei sa slabesti, e bine sa verifici, cu ajutorul unui calculator pentru indicele de masa ponderala, cam cate kilograme ar fi recomandat sa pierzi.
Este indicat sa renunti la toate alimentele care contin grasimi si colesterol negativ si sa alegi produse care au un efect benefic asupra organismului si care iti reduc nivelul de colesterol din sange. Astfel, in fiecare zi vei consuma preponderent unul dintre aceste alimente, alaturi de altele sarace in calorii.
ZIUA 1 Mananca fasole si mazare – contin fibre bune, care iti curata oranismul. Exact ce iti trebuie intr-o cura de detoxifiere. Aceste fibre solubile au un efect extraordinar impotriva colesterolului rau din sange. Chiar si dupa ce termini diema, poti consuma 30 de grame de fibre zilnic, scrie teotrandafir.com.
In aceeasi zi poti sa mai mananci un iaurt, 3 mere si un cubulet de ciocolata.
ZIUA 2 Avocado cat cuprinde. Acest fruct minune este excelent in salate, sub forma de pasta Guacamole sau pur si simplu taiate bastonase, cu un ou fiert sau un iaurt. Mananca cat de mult poti si, in aceeasi zi, poti consuma un kilogram de portocale, 2 cutiute de iaurt si 1 morcov.
ZIUA 3 Spanacul este baza – mancarica sau sote, ori crud in salate, spanacul este foarte gustos si sanatos. Pe langa faptul ca este util pentru a curata sangele de colesterol, e foarte bun pentru a preveni un atac de cord. De asemenea, areu un excelent efect anti-imbatranire.
ZIUA 4 Ceai – in ziua de la mijlocul dietei pentru a reduce colesterolul ar fi bine sa consumi doar ceai. Orice tip iti place, dar cel mai bun impotriva colesterolului este ceaiul verde, care are un excelent efect antioxidant. Daca nu poti sa rezisti o zi intreaga doar cu lichide, mananca branza slaba de vaci.
ZIUA 5 Somon – este o buna sursa de proteine, are acizi omega 3, adica un fel de colesterol bun care lupta impotriva colesterolului negativ. In aceeasi zi mai poti manca o banana, un morcov si o felie de paine prajita cu unt de arahide.
ZIUA 6 Mananca soia – in ciuda miturilor despre aceasta leguma, ea este foarte sanatoasa si e benefica impotriva colesterolului. Daca nu agreezi cuburile sau snitelele de soia din comert, alege boabe de soia si gateste-le ca pe mazare. De asemenea, poti opta pentru lapte din soia sau tofu, ori poti sa faci ardei umpluti cu soia. Poti sa mananci cata vrei, gatita cum iti place, doar ca fara ulei, paste sau paine. Dupa ce termini dieta, ar fi bine sa consumi 25 de grame de soia zilnic.
ZIUA 7 Mix de aluna – nucile, alunele de toate felurile si castanele sunt fantastice pentru sanatatea organismului. Iti curata corpul si te scapa de colesterol. Ai grija, caci nu e bine sa mananci prea multe – o cana cu mix de aline iti va fi de ajuns pentru intreaga zi, asa ca in aceeasi zi mai ai voie sa mananci doar un mar si un iaurt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img