marți, 16 aprilie, 2024

Dieta corporatistului: cum sa slabesti cand nu ai timp sa tii diete stricte

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce a dus lupte crancene cu kilogramele in plus, medicul Roberta Camelia Rosca s-a decis sa inventeze „Dieta corporatistului“, un stil alimentar care sa i se potriveasca. Recunoaste ca exista dieta care sa permita multa ciocolata, nopti nedormite sau nemiscatul fundului de pe scaun, insa crede ca lupta cu kilogramele in plus poate fi castigata atunci cand exista o strategie.

Roberta Camelia Rosca este medic si presedinte al asociatiei pentru educatie medicala si lifestyle „Alege viata“. „Am fost grasuta. Pentru unii inca mai sunt. Eu vad doar ca am slabit. Poate inca nu suficient. E un proces, o calatorie. Sunt inca o grasuta care a slabit. Si care, entuziasmata, vrea sa impartaseasca“, scrie medicul in cartea „Dieta corporatistului“. Nu faceti schimbari spectaculoase in alimentatie, nici restrictii dure aplicate brutal. Nu adaugati un factor suplimentar de stres. Cu cat vei fi mai relaxat, implementand pasi simpli, rand pe rand, cu atat vei fi mai liber si mai eficient, recomanda Roberta Camelia Rosca, potrivit adevarul.ro.

Ce mancam ca sa slabim: Mancam mai putin decat consumam

Ce mancam ca sa fim sanatosi: Mancam proteine de buna calitate din surse variate (oua, peste, pui si curcan fara piele, branza, fructe de mare, ciuperci, fasole) – din ele organismul construieste noi celule pe masura ce imbatranesc ceve vechi. Mancam, in cantitati mici, grasimi de calitate (nuci, migdale, caju, seminte, ulei de masline, unt) – avem nevoie de grasimi pentru membrana celulelor si productia de hormoni. Mancam moderat din toate legumele pamantului – asa asiguram un aport echilibrat de vitamine si minerale. Mancam din cand in cand ceea ce ne place (preferabil neprelucrat industrial) – pentru starea noastra de bine, pentru confortul psihic. Mancam fructe de sezon in cantitati mici – pentru vitamine si minerale. Mancam moderat iaurt, muraturi, alimente fermentate, (miso, branzeturi fermentate, varza murata, bors, un pahar mic de bere) – pentru probiotice.

Ce mancam ca sa nu ne ingrasam: Mancam atat cat consumam. Mancam zilnic si alimente bogate in fibre (salate, spanac, valeriana, ceapa verde, rucola). Alimente care au putine calorii pe unitatea de volum (varza, conopida, dovlecei, fasole verde, broccoli). Mancam zilnic si alimente care contin multa apa (castraveti, rosii, dovlecei, supe, sucuri de legume)

Ce nu mancam ca sa slabim: Nu mancam in exces zahar, produse de cofetarie, patiserie, dulciuri, paine, mezeluri, sucuri (inclusiv din fructe proaspat stoarse)

Ce sa nu mancam ca sa fim sanatosi: Alimente procesate (doar ocazional). Nu rontaim. Nu mancam pana simtim ca pleneste stomacul. Nu mancam daca nu ne este foame. Nu mancam orice ne vine la indemana. Invatam sa alegem. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img