joi, 25 aprilie, 2024

Dieta cu avocado, un mod sanatos de a slabi

Distribuie:

Publicat:

Cauti o metoda rapida, dar sanatoasa de a slabi? Poti incerca dieta cu avocado. Acest fruct aduce numeroase beneficii si se spune ca te-ar putea ajuta sa scapi de trei kilograme in doar trei zile. Daca iti place avocado, misiunea de a slabi ar putea fi pentru tine floare la ureche daca vei urma dieta cu avocado! Acest aliment onctuos contine 322 de calorii si 29 de grame de grasimi sanatoase, 13,5 grame fibre per 100 de grame, si e bogat in vitaminele A, E, K, C, calciu si fier.
 
Cercetarile au demonstrat ca grasimile continute de avocado ajuta la tratarea obezitatii, a bolilor cardiovasculare si imbunatatesc starea pielii si a parului. De asemenea, dieta cu avocado iti ofera o stare de satietate deoarece scade nivelul colesterolului, reduce inflamatia, imbunatateste digestia, protejeaza integritatea celulelor si ajuta organismul sa elimine toxine.

Cum te ajuta avocado sa slabesti?

Un studiu publicat in jurnalul Clinical Lipidology a confirmat faptul ca consumul de avocado ajuta la reducerea colesterolului din organism si a trigliceridelor. Colesterolul rau din organism se depoziteaza pe artere si poate duce la atac de corp, in timp ce un nivel crescut al trigliceridelor poate cauza ateroscleroza si diabet. Avocado reduce aceste riscuri deoarece e bogat in acizi grasi monosaturati, asa numitele grasimi bune.

Avocado reduce apetitul

Intr-un studiu realizat de Universitatea Loma Linda din SUA, participantii au fost separati in trei grupe: Unul a carei dieta nu continea avocado, al grup avea avocado inclus si al treilea avea avocado adaugat. Nivelul glucozei din sange, al insulinei si apetitul, toate au fost masurate la interval specific. Participantii care au consumat mai mult avocado au raportat o satisfactie sporita cu 23% fata de celelalte grupuri si un apetit mai redus, in proportie de 28%. Deci, daca incluzi avocado in mesele tale nu ti se va mai face foame la fel de frecvent pentru ca vei avea o senzatie de satietate, iar acest fapt te va ajuta sa reduci consumul de alimente sarate si dulci.

Avocado reduce riscul sindromului metabolic

O circumferinta cu colacei este un semn clar ca poti suferi de sindromul metabolic. Este un nume general ce compileaza afectiuni precum bolile de inima si diabetul, iar sindromul este cauzat de un stil de viata sedentar si de o greutate peste limite, conform unui studio al Cinicii Mayo. Fibrele continute de avocado vor spori calitatea nutritiei tale, reduc circumferinta taliei si predispozitia de a consuma alimente bogate in zahar.

Dieta cu avocado sprijina corpul in lupta cu stresul oxidativ

Stresul oxidativ e cauzat de foarte multi factori, printre care se pot enumera: functionarea normala a celulelor, poluare, stres cotidian, obiceiuri alimentare daunatoare, boli, expunere la razele UV etc. Antioxidantii si acidul oleic prezenti in avocado ajuta organismul in lupta cu stresul oxidativ, previn degradarea ADN-ului, reduc riscul de boli de inima, insuficienta renala, inflamatia si protejeaza proteinele si lipidele din corpul tau de alterarea prin oxidare.
Iti sugeram un plan alimentar din trei zile ce implica consumarea unui avocado pe zi impreuna cu alte alimente benefice care te vor ajuta sa pierzi in greutate intr-un mod sanatos. Insa, dincolo de dieta cu avocado, daca vei constata ca iti prieste, poti incorpora alimentele de mai jos in hrana ta de zi cu zi, pentru a avea o talie gratioasa si o stare de bine. Dieta cu avocado pentru 3 zile:

Ziua 1

Dimineata devreme (6:30 – 7:30 a.m) o ceasca de seminte de fenicul inmuiate in apa

Mic dejun (8: 15: 8: 45 a.m) o salata de quinoa (sau grau integral) intr-un bol mediu si jumatate de avocado

Snack-ul la jumatatea diminetii (10:30 a.m.) o ceasca de ceai verde

Pranz (12:30 – 13:30) o salata verde (sau kale) cu ton, avocado, rosii, castraveti, jalapenos (sau masline), varza si suc de portocale

Gustarea de seara (4:00 p.m.) o cana de cafea neagra + un biscuit din cereale integrale

Cina (7:00 p.m.) Legume sotate cu o bucata mica de piept de pui sau un castron mediu de linte fiarta.

Ziua 2

Dimineata devreme (6:30 – 7:30 a.m.) o cana de apa cu 1 lingurita de otet de mere

Mic dejun (8:15 – 8:45 a.m.) o omleta din doua oua + 5 felii de avocado + jumatate de mar (sau para) + 2 migdale (sau nuci)

Snack-ul la jumatatea diminetii (10:30 a.m.) o ceasca de ceai verde

Pranz (12:30 – 13:30) Salata cu naut si avocado + o ceasca de apa de cocos

Gustarea de seara (4:00 p.m.) o ceasca de cafea neagra + jumatate de ceasca de popcorn

Cina (7:00 p.) Somon (sau macrou) cu avocado cu unt si cu suc de lamaie + legume + o cana de lapte cald cu continut scazut de grasimi

 

Ziua 3

Dimineata devreme (6:30 – 7:30 a.m.) 2 linguri de seminte de fenicul inmuiate intr-o ceasca de apa

Mic dejun (8:15 – 8:45 a.m) 2 clatite din faina de grau cu avocado

Snack-ul la jumatatea diminetii (10:30 a.m.) o cana de suc de papaya proaspat presat (sau de pepene rosu)

Pranz (12:30 – 13:30) O salata verde cu curcan (pui sau tofu) si avocado + o ceasca de apa de cocos

Gustarea de seara (4:00 p.m) o ceasca verde de ceai + un biscuit din cereale integrale

Cina (7:00 p.m) Piept de pui cu avocado, spanac (sau kale), sparanghel, morcovi + o inghetata de vanilie cu continut scazut de grasime

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img