vineri, 19 aprilie, 2024

Dieta cu Kaki. Cum să slăbești cu ajutorul fructelor zeilor

Distribuie:

Publicat:

In perioada Sarbatorilor de Iarna, organismul nostru are tendinta de a lua in greutate. Astfel ca, daca vreti sa reveniti la greutatea initiala, este recomandat ca in luna ianuarie sa tineti o dieta de slabit. Insa, aveti grija sa fie una cat mai sanatoasa, care sa aiba si functia de detoxifiere si sa nu reprezinte un soc in plus pentru organism. Majoritatea nutritionistilor recomanda o dieta bazata pe legume si fructe, care sa permita organismului functionarea optima.

Printre fructele de sezon pe care le gasim in supermarketuri, in aceasta perioada, se numara si fructul Kaki (Persimmon), care are o multime de proprietati benefice si contine substante antioxidante si anti-imbatranire. Pentru ca are un efect puternic de detoxifiere si revitalizare, acesta mai poarta si numele de „fructul zeilor”. Pentru ca au doar 70 de calorii la suta de grame si sunt bogate in fibre dietetice, fructele Kaki sunt ideale pentru dieta de dupa sarbatori.

Aceasta este destul de simpla si presupune consumarea a 3 fructe Kaki pe zi, plus alte alimente bogate in proteine si sarace in grasimi. Iata cum ar trebui sa arate meniul pe o zi din dieta cu fructe Kaki:

Micul dejun

Un fruct Kaki

Un sandvis din paine integrala, branza de vaci si ardei kapia / Cereale integrale cu lapte sau iaurt

O cana de ceai verde

Pranz

Salata de ton / Piept de pui la gratar

Un fruct Kaki la desert

Cina

Pastrav la gratar(cuptor), cu salata de rucola, salata verde, ceapa si nuci

Un fruct Kaki

Este recomandat sa tineti aceasta dieta timp de o saptamana. De asemenea, la micul dejun mai puteti incerca si un smoothie de fructe kaki si kiwi, iar la desertul de la pranz puteti incerca reteta de Clafoutis cu fructe Kaki.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img