joi, 25 aprilie, 2024

Dieta de 1200 de calorii pe zi: ce trebuie sa mananci

Distribuie:

Publicat:

Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, dar nu stii cum sa-ti structurezi mesele, iata cum arata dieta de 1200 de calorii realizata de un nutritionist. Nu stii niciodata ce sa mananci atunci cand esti la dieta? Preferi sa consumi aceleasi alimente pana cand te plictisesti de ele? Nu ai mese regulate si consistente, ci alegi sa te mai si infometezi? Cred ca ti-ai dat seama singura pana acum ca aceste reguli nu functioneaza pe termen lung si revii mereu in acelasi punct. 

Ca sa slabesti si sa te mentii la greutatea dorita trebuie sa mananci sanatos, asigurandu-te ca mesele tale iti furnizeaza proteine, fibre si grasimi sanatoase. Numai asa vei scapa de toate poftele alimentare care iti dau mereu tarcoale si poti sa scapi de kilogramele in plus. Ca sa iti dai seama cum ar trebui sa arate mesele tale intr-o zi, iata un plan alimentar realizat de Kristin Kirkpatrick, un nutritionist invitat in emisiunea The Dr. Oz Show! Alege din cele doua variante pe care nutritionistul le ofera pentru fiecare masa si vei realiza ca poti sa mananci si sa slabesti, fara sa simti mereu senzatia de foame!

La micul dejun trebuie sa consumi 250-300 de calorii. În general, poti sa optezi pentru oua la micul dejun si sa mai adaugi nuci pentru un plus de proteine, precum si fructe ca sa asiguri fibre. În cazul in care nu iti plac prea mult ouale, poti sa consumi la micul dejun un terci de ovaz cu nuci si afine.

Prima varianta: 233 (cu fructe de padure) sau 301 calorii (cu banana)

2 oua jumari (126 calorii) 

1 banana (105 calorii) sau 1/2 ceasca fructe de padure (37 calorii) 

10 migdale crude (70 calorii)

A doua varianta: 302 calorii

1 ceasca cu fulgi de ovaz fierti in apa (143 calorii)

1/4 ceasca afine (21 calorii) 

1/4 ceasca migdale crude maruntite (138 calorii) 

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img