vineri, 19 aprilie, 2024

Dieta fericirii, reinventata: 6 alimente care iti aduc zambetul pe fata

Distribuie:

Publicat:

Ai o zi proasta? Ei bine, exista o modalitate prin care poti intoarce lucrurile in favoarea ta, iar acesta metoda implica folosirea stomacului tau si se numeste “Dieta fericirii”. Asa ca astazi iti prezentam dieta fericirii – dar reinventata cu ajutorul unor alimente care vor aduce zambetul pe chipul tau.

Alimentele pe care le mananci pot avea un impact mare asupra starii tale de spirit. Potrivit specialistilor, totul se rezuma la modul in care iti dozezi alimentele care stimuleaza productia organismului tau de serotonina sau “hormonul fericirii”. Unul dintre cei mai importanti aminoacizi este triptofanul, care se poate obtine doar prin alimentatie si suplimente alimentare, explica specialistii, potrivit feminis.ro.

Atunci cand este ingerat, triptofanul (un aminoacid de baza din proteinele naturale) este transformat de organism in serotonina, care functioneaza impreuna cu alti doi hormoni, noradrenalina si dopamina, pentru a-ti imbunatati starea de spirit, pentru a contribui la relaxarea ta si pentru a te ajuta sa faci fata stresului. In plus, studiile au aratat ca alimentele cu un nivel ridicat de magneziu si vitamina B12 au o contributie pe termen lung in declansarea productiei de substante chimice care te fac sa te simti bine.

Iata mai jos 6 alimente care sunt “obligate” sa puna un zambet pe fata ta si pe care sa le incerci si tu in 2016 daca testezi dieta fericirii.

1. Branza de vaci sau Cottage

Daca suferi de pe urma neplacutului sindrom premenstrual, incearca o gustare pe baza de branza de vaci pe biscuiti cu orez expandat, pentru a te binedispune instant cu ajutorul unei doze bune de triptofan. Datorita unui “boost” pe care il da secretiei de serotonina, s-a descoperit ca triptofanul reduce agresivitatea la femei in timpul etapei premenstruale. De asemenea, se pare ca triptofanul reduce disforia (tulburare a dispozitiei manifestata printr-o stare de tristete si frica, insotita uneori de iritabilitate extrema si de agresivitate), modificarile de dispozitie, tensiunea si irascibilitatea.

2. Spanacul

Nivelurile ridicate de magneziu inseamna ca acest superaliment te va ajuta, de asemenea, sa tii la distanta sentimentele de anxiette, oboseala si depresia. Acesta actioneaza prin faptul ca iti protejeaza creierul de amoniac si prin faptul ca iti relaxeaza vasele de sange.

3. Homarul

Nu ai nevoie de un motiv in plus pentru a comanda homar sau alte fructe de mare. Crustaceele sunt bogate in vitamina B12 – esentiala pentru a invinge sentimentele de agresivitate, insomnia sau comportamentul obsesiv-compulsiv. Nivelurile scazute de vitamina B12 pot sa iti creasca riscul de a suferi de anumite tulburari ale sanatatii mintale, precum dementa si depresia.

4. Tofu

Vesti bune pentru vegetarieni: tofu este contine mari cantitati de triptofan – 747 miligrame la 100 de grame, mai exact. Si pentru femeile care sunt cu ochii pe cantar pentru a-si monitoriza greutatea, vestile sunt si mai bune, deoarece tofu mentine o buna circulatie a serotoninei prin corp, tinand la distanta poftele de ceva dulce. S-a aratat, de asemenea, ca serotonina incetineste anumite procese gastrice, ceea ce ne face sa ne simti mai satule pentru un timp mai indelungat.

5. Bananele

Un alt aliment bogat in triptofan, bananele sunt o sursa excelenta de combustibil pe care sa il consumi inainte de un antrenament la sala. Concentratia ridicata de potasiu poate preveni crampele, iar carbohidratii iti cresc nivelul de energie. Alte fructe cu un continut ridicat de triptofan sunt ananasul, fructele de kiwi, prunele.

6. Ciocolata

Doar cateva patratele de ciocolata pe zi pot stimula secretia endorfinelor. Un studiu realizat la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite a descoperit ca zaharul si grasimea care se gasesc in ciocolataau un efect pozitiv asupra dispozitiei oamenilor. Asa ca obiectivul tau este sa consumi macar 40 de grame de ciocolata neagra pe zi pentru a te bucura de o stare de spirit mai buna, obtinuta in mod natural.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img