vineri, 26 aprilie, 2024

Dieta mediteraneana, cheia catre un trup perfect! Ce alimente sunt permise

Distribuie:

Publicat:

Dieta mediteraneana este alegerea perfecta pentru a scapa de surplusul de kilograme, insa te ajuta si sa adopti un stil de viata sanatos, ce ajuta la mentinerea longevitatii si la pastrarea starii de sanatate.

Creata de doctorul Acel Keys, un om de stiinta care a studiat efectele dietei asupra sanatatii inca de pe vremea in care a ajuns in Italia, dieta mediteraneana a ajuns cunoscuta la inceputul anilor 90 si se bazeaza pe mese delicioase, dar simple, din care nu lipsesc paste din faina integrala cu legume, cuscus aromat, salata greceasca, hummus cremos cu pita calda ori sote de spanac cu lamaie. 

Asadar dieta mediteraneana se bazeaza pe consumul de alimente cu specific mediteranean, ce pot fi combinate cu usurinta, dar si pe hidratarea intensa, intrucat bucataria mediteraneana pune mare pret pe lichide. Asadar, ca sa te bucuri de efectele asteptate, pe langa alimentatie, este bine sa consumi si o cantitate mare de lichide, precum apa ori ceaiuri din plante. 

Conform expertilor, dieta mediteraneana include o multime de alimente bazate pe plante, deserturi formate din fructe proaspete, un consum ridicat de boabe, precum fasole, linte, mazare, nuci, cereale ori seminte, ulei de masline, branza si iaurt, peste si carne de pasare, carne rosie, insa in cantitati mici, vin in cantitati reduse, dar si grasimi saturate. Evident, din dieta mediteraneana nu lipsesc nici lactatele si ouale, acestea fiind bogate in proteine si vitamine. Este, insa, indicat sa le consumi de doua ori pe saptamana. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img