joi, 25 aprilie, 2024

Dieta Rina te ajuta sa scapi rapid de kilogramele in plus. Ce reguli trebuie sa respecti

Distribuie:

Publicat:

Dieta Rina nu presupune un regim de slabit drastic. Cu toate acestea, pierderea kilogramelor in plus se face intr-un mod rapid.

Dieta Rina, creata de un sportiv american, te poate ajuta sa slabesti intre zece si 15 kg in 90 de zile.  
Reguli importante

Dieta Rina se bazeaza pe disocierea alimentelor, astfel ca intr-o zi vei avea voie sa consumi doar alimente dintr-o anumita categorie. Exista patru categorii de alimente permise, prin urmare, patru zile cu meniu diferit.

Micul dejun este singura masa care nu se modifica, astfel ca, in fiecare zi, vei consuma doar fructe sau doar legume, cafea sau ceai fara zahar. Fructele pot fi consumate si sub forma de suc. De mentionat ca mesele trebuie sa aiba un interval de minim doua ore intre ele, iar cina nu trebuie sa depaseasca ora 20:00.

Nu exista gustari intre mese, nu se consuma dulciuri, zahar, sosuri sau alcool.

Dieta Rina: meniu ziua 1 – ziua proteinelor

In prima zi se vor consuma doar proteine: carne de pui, carne de curcan, carne rosie, peste, oua fierte sau branza. Este important sa nu se depaseasca 200 de grame de proteine la pranz, ceea ce inseamna nu mai mult de 3 oua fierte sau 3 felii de pui. Carnea se va fierbe sau se va gati la cuptor sau la gratar.  

Dieta Rina: meniu ziua 2 – ziua legumelor

In ziua a doua se vor consuma doar legume gatite la abur sau la cuptor asezonate cu ierburi sau sos de rosii. Portia de la cina trebuie sa fie mai mica.

Dieta Rina: meniu ziua 3 – ziua carbohidratilor

In cea de a treia zi se consuma paste cu sos de rosii sau pizza vegetariana, paine integrala si sunt admise produsele de patiserie si prajiturile, dar in cantitati mici.

Dieta Rina: meniu ziua 4 – ziua fructelor si a vitaminelor

In aceasta zi se consuma fara restrictii fructe, legume, nuci si seminte. Pot fi consumate crude, uscate sau in fresh-uri, la un interval de 2 ore distanta.

O data la fiecare 28 de zile, obligatoriu dupa ziua de vitamine, trebuie sa urmeaze o zi in care se consuma doar apa. Aceste zile sunt: 29, 58 si 87.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img