joi, 28 martie, 2024

Digi, tranzacție de SUCCES pe Bursa București

Distribuie:

Publicat:

Digi Communications a atras de la investitori 203,5 milioane de euro prin obligațiunile senioare garantate pe care le-a vândute joi, peste oferta inițială de 125 de milioane de euro, potrivit unui anunț publicat pe Bursa de Valori București (BVB). Acestea vor fi listate la Dublin.

Compania anticipează ca decontarea obligațiunilor suplimentare va fi realizată la data de 12 februarie 2019.

Digi Communications a informat, miercuri, să le oferă investitorilor un număr suplimentar de obligațiuni senioare garantate de 125 de milioane de euro, la o dobândă de 5%, cu scadență în 2023, pe lângă cele emise în ultimii trei ani.

„Obligațiunile Suplimentare vor avea un randament la maturitate de 4,578%, iar veniturile brute din cadrul Ofertei vor fi de 203.500.000 euro plus dobândă capitalizată de la (inclusiv) 15 octombrie 2018 (ultima dată când a fost achitată dobânda cu privire la Obligațiunile Inițiale) până la 12 februarie 2019 (data plății)”, au menționat reprezentanții Digi, în anunțul de vineri.

Noile obligațiuni urmează să fie consolidate și încadrate în aceeași clasă cu obligațiunile senioare garantate existente, sau inițiale, din 2016, 2017 și 2018, în valoare de 350 de milioane de euro, la o dobândă de 5%, cu scadența în 2023, emise de companie anterior și care, în prezent, sunt listate spre tranzacționare pe lista oficială a Irish Stock Exchange plc (Euronext Dublin).

Veniturile brute din cadrul noii oferte vor fi folosite pentru: plata înainte de termen a 52,6 milioane de euro (250 de milioane de lei) din principalul în baza facilității A1 si A2 a Contractului de

Facilitate Senioară din 2016; replata a 25 de milioane de euro din principalul în baza Facilității B a Contractului de Facilitate Senioară din 2016; plata înainte de termen a 100 de milioane de euro

din principalul în baza Contractului de Facilitate Senioară din 2018; plata de costuri, cheltuieli și taxe/comisioane cu privire la această ofertă (care includ taxa aplicată de achizitorul inițial, costuri și taxe juridice și contabile, precum și alte costuri ale tranzacției); scopuri corporative generale.

Citigroup a fost coordonatorul global unic (Sole Globan Coordinator) și administratorul ofertei (Physical Bookrunner), precum și agentul de stabilizare.

Compania va înainta la Euronext Dublin solicitarea ca obligațiunile suplimentare să fie admise la tranzacționare pe Lista Oficială a Pieței Principale de Titluri a Bursei de Valori din Irlanda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img