marți, 19 martie, 2024

DIICOT a DESTRUCTURAT un grup infractional suspect de fraude informatice pe creditele on-line

Distribuie:

Publicat:

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Ploiesti si Oradea au facut, marti, 13 perchezitii la locuintele unor persoane banuite de fraude informatice pentru obtinerea de credite on-line. Cei vizati ar fi introdus in aplicatiile informatice ale institutiilor financiare nebancare documente false, modalitate in care au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitari de creditare, potrivit NEWS.RO. Politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti au facut, marti, 9 perchezitii domiciliare in judetul Prahova si 4 perchezitii in judetul Bihor, la persoane banuite de fraude informatice.

Potrivit DIICOT, in perioada 2015-2017, 7 persoane ar fi constituit un grup infractional organizat, la care au aderat pe parcurs si alte persoane.

”Activitatea grupului consta in obtinerea, in mod ilicit, de credite on-line de la institutii financiare nebancare din Romania. Persoanele banuite ar fi utilizat, initial, propriile date de identificare sau date de identificare apartinand altor persoane, precum si adeverinte de salariat si extrase de cont falsificate, prin intermediul unor aplicatii informatice”, anunta DIICOT. Ulterior, cei vizati ar fi introdus in aplicatiile informatice ale institutiilor financiare nebancare documente false, modalitate in care au aplicat pentru aproximativ 300 de solicitari de creditare.

In urma perchezitiilor fost descoperite si ridicate, in vederea cercetarilor, mai multe documente, inscrisuri, telefoane mobile si sisteme informatice care ar fi fost utilizate in activitatea infractionala. De asemena, au fost puse in executare 19 mandate de aducere pe numele membrilor grupului, precum si pe numele celor care i-ar fi sprijinit, prin punerea la dispozitie, in mod repetat, de documente de identitate si conturi bancare. Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, frauda informatica si fals informatic.

La perchezitii au participat si jandarmi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img