vineri, 29 martie, 2024

Din cate incercari te poti lasa de fumat

Distribuie:

Publicat:

Media incercarilor de a renunta la fumat este, in general, intre 5 si 7, insa cercetarile dovedesc ca numarul lor este cu mult mai mare. Pe baza unui studiu efectuat timp de trei ani asupra a 1.200 de adulti din Canada s-a concluzionat ca numarul incercarilor ajunge, in medie, la 30.

Dr. Michael Chaiton de la Universitatea din Toronto explica de ce, initial, numarul incercarilor a fost considerat a fi mult mai redus. „Cercetarile au luat in considerare doar persoanele care au reusit sa se lase de fumat, fara sa tina cont de cei care incearca fara, insa, sa isi fi atins inca scopul”, spune specialistul.

Se considera ca o persoana a renuntat la fumat daca reuseste timp de minim un an sa nu mai traga nici un fum. „Asta nu inseamna ca exista un numar magic. Exista oameni cu vointa care reusesc de prima data. Problema este ca multi nu isi amintesc cu precizie numarul incercarilor. Dar renuntarea la fumat este un proces complex si de lunga durata”, mai spune dr. Chaiton, potrivit evz.ro.

Dr. John Hughes, de la Universitatea de Medicina Vermont, considera ca important este ca fumatorii sa inteleaga ca, daca nu au resit sa se lase de fumat dupa 10 incercari, nu inseamna ca nu vor reusi deloc. „Problema care se pune este ca urmatoarele 20 de incercari vor lua, probabil, inca 10 ani si important este sa reusesti sa te lasi cand inca esti tanar. De aceea este important pentru ei sa caute si alte solutii, sa recurga la medicamente si consiliere de specialitate”, transmite dr. Hughes.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img