vineri, 19 aprilie, 2024

Din Vaslui, a ajuns in armata SUA si acum e director la GoPro

Distribuie:

Publicat:

Ingrid Cotoros, vasluianca la origini, a absolvit Institutul de Fizica de la Magurele si ani la rand a fost premianta la Olimpiada Nationala de Fizica.

Profesorii ii vedeau sclipirile de geniu si o incurajau sa ajunga profesor universitar in tara noastra.
O imagine ca un flash insa i-a schimbat viata si viziunea despre situatia educatiei de la nivelul anului 2000. Atunci a decis sa plece intr-o tara care isi scoate in fata elitele, le valorifica iar societatea beneficiaza de pe urma pregatirii lor.

A plecat in America, insa a luat cu ea accentul de la Vaslui, toate cunostintele de la Magurele si visul de a reveni acasa, cand societatea va fi una sanatoasa. Viseaza sa revina la Bucuresti si sa-si deschida propria afacere, cu tineri priceputi de la noi din tara. E in permanenta conectata la problemele tarii si protesteaza alaturi de romani impotriva coruptiei ori de cate ori are ocazia pe Facebook.

Ingrid Cotoros: "O chestie pe care valorile mele personale, care ii taie entuziasmul, este coruptia si clasa politica! E un felling personal, e impotriva valorilor mele personale. Eu am un sistem de valori, ma uit la ce gasesc. Asa iau deciziile in viata, ma uit la compania asta, impartasim aceleasi valori, ma simt ok. Asa ma uit si la tara in care sunt!"

Ingrid Cotoros lucreaza in compania privata GoPro, cel mai mare producator de camere video de actiune. Micuta camera atasata de corp, de masina ori de echipamentul sportiv a cucerit mapamondul in cativa ani. Desi are doctorat in fizica, si din anul 2002 si pana in anul 2013 a lucrat la proiecte secrete pentru armata americana, a ales sa faca performanta intr-un mediu privat, relaxat, in care isi face munca cu zambetul pe buze si in care sclipirile ii sunt extrem de apreciate.

De curand a fost in Bucuresti unde firma si-a deschis o subsidiara, unde lucreaza 50 de tineri romani. Nu e o coincidenta faptul ca GoPro si-a adus o parte din activitate aici, caci de cand Ingrid lucreaza pentru ei, americanii au aflat cat de buni sunt romanii in IT.

Ingrid Cotoros, director al companiei GoPro, vasluianca , este casatorita cu un cercetator brazilian, emigrant si el, si au impreuna trei copii. Cand sunt acasa, isi dedica timpul lor, ducandu-i in vacanta in Romania sau in Brazilia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img