marți, 19 martie, 2024

Director unicat in Romania! Si-a dat secretara afara si le-a facut tututor o surpriza uriasa! Vezi cine i-a luat locul. Angajatii au ramas cu gura cascata

Distribuie:

Publicat:

Un document emis si semnat de directorul executiv al institutiei de stat i-a lasat fara replica pe salariati • Asa ceva nu s-a mai intamplat vreodata • Dupa ce i-a obligat pe angajati sa accepte, directorul a plecat in concediu de odihna

O nota interna semnata de directorul institutiei a creat o adevarata revolta in randul angajatilor. Ceea ce se intampla la Directia de Sanatate Publica (DSP) din Iasi este unicat in Romania. Nimanui nu i-a trecut prin cap ca se va ajunge la asa ceva intr-o institutie publica aflata in subordinea Ministerului Sanatatii.

Directorul executiv de la DSP Iasi, dr. Liviu Stafie, ii obliga pe angajati sa incalce indatoririle de serviciu, mentionate in fisa postului, pentru ca asa vrea. In urma cu cateva saptamani, directorul executiv a concediat secretara si postul a ramas vacant. Nu a fost numita o persoana care sa asigure interimatul, nu s-a scos postul la concurs.

O perioada unul dintre juristi de la DSP a luat locul secretarei. Probabil, juristul a refuzat sa mai asigure munca de secretariat si dr. Liviu Stafie a venit cu o alta idee, obligatie pentru angajati. Acesta a emis o nota interna prin care angajatii au fost anuntati ca sunt obligati sa faca secretariat si sa raspunda pentru munca prestata in aceasta functie.

Nota interna semnata de directorul executiv Liviu Stafie a intrat in vigoare pe 16 ianuarie 2018. Sunt scutiti de a se "transforma" in secretara persoanele cu functii de conducere din Directia de Sanatate Publica Iasi.

"Avand in vedere lipsa de personal si volumul excesiv de documente care intra si ies din institutie, incepand cu 16 ianuarie 2018, salariatii Directiei de Sanatate Publica Iasi vor asigura programul de lucru de 8 ore la secretariatul directorului executiv cu exceptia personalului cu functii de conducere pana la rezolvarea situatiei. Astfel, prin rotatie, fiecare angajat va lucra in secretariat cate doua zile lucratoare pe luna, responsabilitatea revenindu-i fiecaruia in parte pentru munca depusa", se arata in nota interna semnata de dr. Liviu Stafie, director executiv.

Nimeni nu vrea sa fie secretar

Niciunul dintre angajati nu vrea sa-si asume raspunderea pentru activitatea din secretariat, pentru ca habar nu au ce trebuie sa faca si nimeni nu vrea sa semneze si sa stampileze documentele care ajung in acest birou.

De asemenea, nimeni nu stie cat va dura aceasta situatie. Persoana care a fost secretara in zilele de 16 si 17 ianuarie 2018 nu a semnat si nu a stampilat niciun document de frica sa nu faca vreo greseala si sa fie sanctionata. O parte din angajati se gandesc ca ar putea sa-si piarda locul de munca daca nu accepta serviciul la secretariat sau savarsesc vreo ilegalitate atunci cand trebuie sa faca aceasta munca.

O situatie de acest gen nu a fost niciodata in DSP Iasi, dar dupa ce a transmis nota interna, directorul executiv a plecat in concediu. De ce nu a fost pastrata secreatara institutiei pana la organizarea concursului?

"Nu doresc sa fac aceasta munca. In DSP Iasi intra multe documente care trebuie semnate si stampilate. De ce sa imi asum responsabilitatea pentru ceva ce nu stiu. Nu ne-a spus nimeni ce trebuie sa facem. In cele doua zile sunt platita ca secretara? Nu este vina mea ca nu mai avem secretara. Trebuia sa se aduca o persoana pe o perioada determinata pana la organizarea concursului. Cred ca postul este rezervat pentru cineva care inca nu poate veni", a spus unul dintre medicii de la DSP Iasi.

Ieri, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au luat legatura, in repetate randuri, cu dr. Liviu Stafie, dar acesta nu a raspuns. De asemenea, nimeni din DSP nu a dorit sa ofere un punct de vedere oficial vizavi de aceasta situatie, in absenta directorului executiv. Dr. Liviu Stafie este director executiv la DSP Iasi din luna mai 2015 si are o leafa de peste 10.000 lei lunar, iar postul de director executiv adjunct este vacant de mai bine de un an.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img